Datum

7 maart 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

De dames van Harkemase Boys mogen zich voorlopig weer de beste van Harkema noemen. De rood-witten waren met 4-1 te sterk voor de buren in een fanatiek duel op Sportpark de Bosk. De nummer twee van de ranglijst kon het de koploper maar bij vlagen lastig maken.

Na een prima start na de winterstop met twee winstpartijen, was het zaterdag de wedstrijd waar het om draaide. Ook bij de Boys volgen ze de prestaties van de buren, die niet onverdienstelijk zijn. Het beloofde een mooie clash te worden.

Het was de thuisploeg die goed uit de startblokken kwam, maar de eerste grote kans van de wedstrijd was voor Harkema Opeinde. Keepster Wendy kon de inzet nog net uit de hoek tikken. Het was het enige echte gevaar wat de gasten konden stichten in de eerste helft. Harkemase Boys nam de leiding in de wedstrijd. Femke stuurde Britt weg en binnen het strafschopgebied werd ze gehaakt door haar tegenstander. Scheidsrechter Siemen wees resoluut naar de stip. Femke schoot de bal beheerst tegen de touwen, 1-0. Het spel ging heen en weer, waarbij de thuisploeg de meeste kansen kreeg. Trainer Appie bracht Melissa in de eerste helft binnen de lijnen en waarbij ze eerst nog een grote kans miste, was het de tweede keer wel raak. Femke gaf een mooie voorzet vanaf rechts en Melissa kan makkelijk binnentikken.

Harkema Opeinde gaf zich niet gewonnen en die intenties waren begin tweede helft duidelijk zichtbaar. Harkemase Boys liet zich terugdringen en moest zelfs een tegentreffer incasseren. De Boys leken wakker geschud en schakelde een tandje bij. Uiteindelijk was het Sabine die orde op zaken stelde. Met haar uithaal zette ze de stand op 3-1. Wedstrijd gespeeld, Harkema Opeinde kon hier weinig meer tegenin brengen. In de slotminuten bracht Femke de eindstand op 4-1, oog in oog met de keeper schoof ze de bal tussen haar voetjes door. Met deze cijfers was het krachtsverschil duidelijk.

Met deze uiterst belangrijke drie punten blijven de dames nog zonder puntverlies.