Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Oppermachting MO19-1 start met ruime overwinning

26 september 2021 13:15

Harkemase Boys MO19-1 is de competitie goed begonnen. In de landelijke Hoofdklasse Top werd de uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen met ruime cijfers gewonnen: 1-8.

Vanaf het eerste fluitsignaal ging Harkemase Boys er vol voor en uit de allereerste aanval in de eerste minuut was het gelijk raak, 0-1. Harkemase Boys speelde zo goed dat OJC Rosmalen er totaal niet aan de pas kwam. De ene na de andere aanval werd in een hoog tempo opgezet. Harkemase Boys combineerde er lustig op los en creëerde hieruit kans op kans en was daarin uiterst doeltreffend door 5 keer te scoren. Ruststand 0-6.

Ook je wedstrijdverslag op onze website? Mail een verslagje + foto naar [email protected]

De tweede helft een wat minder spelend Harkemase Boys. OJC Rosmalen ging wat meer drukken en kon uit een onoplettendheid in de achterhoede de 1-6 op het scorebord zetten. Het tweede wapenfeit voor de meiden uit Rosmalen was een prachtig schot ver in de bovenhoek, maar keepster Anouk maakte het schot onschadelijk met een katachtige sprong. Hierna gaf Harkemase Boys nog 2 keer vol gas en werd de uiteindelijke eindstand van 1-8 bereikt.

De doelpuntenmakers in deze wedstrijd: Lydia 5, Meike 1, Senda 1 en Menna 1. De wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter Van Esch.

Trotse trainer

Jos Miedema was na afloop supertrots op de meiden. "Ze hebben echt fantastisch voetbal laten zien met werkelijk prachtige doelpunten", vertelt de trainer.

"Natuurlijk komen de doelpuntenmakers altijd het meest in beeld, maar als je kijkt wat eraan voorafgaat en hoe ze als een team met elkaar zaten te voetballen, echt geweldig."

Voetballend oplossen

Volgens Miedema is het team veel evenwichtiger dan voorheen. "Vooral op het middenveld is er veel meer rust in het spel. Ze vinden elkaar makkelijk en proberen alles voetballend op te lossen. De tweede helft was iets minder maar dat is ook logisch als je met een 6-0 voorsprong de rust ingaat. We maken in ieder geval een flitsende start in de competitie!"

Volgende week staat de eerst thuiswedstrijd op het programma, opnieuw tegen een Brabantse tegenstander: Baronie uit Breda komt naar De Bosk.