JO19-1 wint de beker kraker van hoofdklasser FVC

Datum

22 februari 2020 10:45

Accommodatie

Onbekend

JO19-1 wint de beker kraker van hoofdklasser FVC en plaatst zich voor de kwartfinale 🏆💪

Zaterdagochtend stond de beker kraker tegen FVC JO19-1 (hoofdklasser) op het programma. In het stormachtige weer begon Harkemase Boys goed en deed het niet onder van FVC. Toch was het FVC die na een snelle counter op 0-1 kwam. Vrij snel hierna volgde nog een tegenslag. Een lange bal van achteruit waaide over de defensie van de Boys heen en werd door FVC binnen geschoten, 0-2. De Boys schakelde een tandje bij, en al vrij snel viel de aansluitingstreffer te noteren.

Richard kwam alleen op het doel af, omspeelde de doelmand en zette koeltjes de 1-2 op het scorebord. Na een verloren duel op het middenveld werd er door een speler van FVC direct een schot op doel gelost. Door de wind waaide de bal met een raar effect het doel in waardoor doelman Dennis kansloos was. Een domper voor de ploeg, maar de kopkes laten hangen was geen denken aan. Weer was het Harkemase Boys dat karakter toonde en terugkwam tot 2-3. Menno jaagde door op de doelman die zich geen raad wist met bal. Menno veroverde de bal en kon de bal in het lege doel schuiven 2-3! Na een doelpuntrijke 1e helft werd er afgefloten voor de rust. Na een paar wisselingen kon de 2e helft beginnen. De Boys begonnen fel aan de 2e helft met het idee dat er nog niks verloren was. FVC werd tegen de muur gedrukt en konden daar maar lastig uit komen.

De Boys kregen een aantal goeie kansen die eerst niet benut werden, maar uiteindelijk kwam de verdiende 3-3 er alsnog. Het was Menno die de rebound beheerst binnenschoot na een schot van Mike. Harkemase Boys hield de druk op FVC en was het wachten op de winnende treffer. Foppe Klaas was het die de Boys 15 minuten voor tijd op voorsprong zette. Met een goed afstandsschot liet hij de doelman kansloos. De Boys speelde de wedstrijd uit, maar vlak voor tijd redde doelman Dennis nog geweldig en hield de voorsprong op het scorebord.

Er werd nog flink wat blessuretijd bijgetrokken, maar uiteindelijk wist Harkemase Boys de wedstrijd uit te spelen en werd er dik verdiend met 4-3 van FVC JO19-1 gewonnen en zijn geplaatst voor de kwartfinales..!!