Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO12-1 verstevigt koppositie in Stynsgea

18 september 2021 20:00

Na 2 eerdere dikke overwinningen tegen respectievelijk ONT (13-2) en V en V ’68 (9-0) stond zaterdagochtend voor Harkemase Boys JO12-1 de uitwedstrijd tegen JO12-1 van ASC op het programma.

Onder een fijne nazomerzon en op een kortgeschoren kunstgrasmat konden de Harekieten tonen dat ze een waardig koploper zijn.

Voetbaltechnisch lukte dat vanaf de aftrap prima: de ene combinatie was nog mooier dan de andere. De trekker werd pas na 15 minuten overgehaald. Siebe Spinder kopte een corner van Wout Spinder strak in de kruising. Als een fles ketchup die begint te druppen kwamen daaropvolgend veel meer goals. Siebe maakte een loepzuivere hattrick. Jort den Hoedt knalde de 4-0 tegen de touwen en Siebe zorgde ervoor dat de rust met 5-0 werd gehaald.

De tweede helft werd net zo sterk gestart als de eerste. ASC werd van het kastje naar de muur getikt. Echter ebte de concentratie zo nu en dan weg. De zeer sterk keepende Jelmar zorgde met een aantal katachtige reddingen dat de 0 lang werd gehouden.

Gedurende de helft hadden Sven de Bruin (2), Jort, en Marcel van der Wal voor de 9-0 gezorgd. De drang en aanvalslust met het oog op de 10e goal gaf ASC nog de kans om een troosttreffer langs Jelmar krijgen, zodat 9-1 de verdiende uitslag was.

Volgende week zaterdag komt medekoploper Rottevalle naar De Bosk. De fans hopen dat in deze wedstrijd de titelaspiraties kunnen worden onderstreept.

Ook je wedstrijdverslag op onze website? Mail een verslagje + foto naar [email protected]