Facebook Toestaan Niet toestaan

Harkemase Boys MO-20 kampioen door winst in Meppel

4 december 2022 11:45

Wedstrijden in Meppel staan (kennelijk) garant voor spanning en sensatie!

Zaterdag 3 december mochten de Harkemase Boys aantreden tegen de meiden van Meppel-Alcides. Voor Meike A. een oude bekende, want Gorecht speelde ooit een bloedstollende halve finale waarin de Meppeler meiden op penalties verslagen werden (voor wie wil; ik heb het verslag bijgevoegd). Een van de beste ploegen uit Drenthe dus, getuige ook de recente 10-0 overwinning op Oldeholtpade, maar de Harkemase Boys zijn ook niet misselijk, dus hoe zouden de krachtsverhoudingen liggen?

Tamelijk gelijk, zo was al snel de conclusie. Want met Anouk ziek thuis kon (de overigens prima keepende) stand in keeper Frederike niet voorkomen dat de bal kneiterhard een kruising in vloog (1-0). De Friese meiden rechtten echter snel de rug. Meike A. zette een paar mooie aanvallen op en zeker drie keer had er gescoord kunnen worden.

Het werd een taaie wedstrijd. Meppel-Alcides toonde zich meer en meer een knokploeg en mocht daarin van de scheidsrechter best ver gaan. Tot overmaat van ramp moest Ricky ook nog het veld verlaten vanwege medisch malheur en speelden de Harkemase Boys zonder reservespelers. Toch kregen de Friezinnen loon naar werken. Na mooi combinatiespel (sorry, al vlaggend kan ik niet bijhouden wie er bij de opbouw betrokken waren) zorgde Lydia voor de gelijkmaker (1-1) en dat werd ook de ruststand.

Coach Marten mocht in de kleedkamer aan de bak. Hoe moest deze puzzel worden gelegd? Meike A. en Senda mochten eigenlijk maar een helft spelen en Frederike leek nodig in de verdediging. Na rust kwam Meike A. in het keepersgroen uit de kleedkamer en Senda durfde het gelukkig aan om nog een helft te spelen. Al snel zorgde Lydia voor de 1-2. Maar de wedstrijd was in Meppel, dus er zou nog de nodige spanning en sensatie volgen! Meike A. kwam twee keer keurig uit haar doel, maar kon niet voorkomen dat kort na elkaar dezelfde spits twee keer verwoestend uithaalde en zo werd het 2-2 én 3-2.

Net als de meiden van Gorecht geven ook meiden uit Harkema kennelijk nooit op. Hoewel er in elke linie keihard gewerkt moest worden gewerkt (Luna, Meike D. en Merle op het middenveld en Rachel, Frederike, Resa en Menna in de verdediging), was de aanvalskracht van Harkema met de supersnelle voorste linie in de vorm van Jantine, Lydia en Senda uiteindelijk te groot. Eerst voltooide Lydia haar hattrick (3-3), waarna Senda in de slotminuten haar rentree opvrolijkte met een geweldige hattrick (3-4, 3-5 en 3-6).

Door het gelijkspel tussen Berghuizen en de Heerenveense Boys zijn de meiden uit Harkema bovendien opnieuw kampioen geworden (of hoe dat ook mag heten in een fasencompetitie)! Iedereen is benieuwd wat er in de volgende fase uit de koker van de KNVB gaat rollen!!