Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

VVSB bezorgt Harkemase Boys eerste puntverlies

20 september 2020 22:45

Een kwartier na rust kwamen de Harkieten op 0-1 en direct daarna waren er kansen om de voorsprong te vergroten. Die werden niet benut en daar profiteerde de thuisploeg van.

In een redelijk gelijkopgaande eerste helft had Harkemase Boys meer balbezit en het betere van het spel. Qua kansen was het vrij eerlijk verdeeld. Harkemase Boys werd vooral gevaarlijk uit corners, zo werd een poging van Berwout Beimers van de lijn gehaald. Aan de andere kant kreeg Bert Steltenpool een flinke mogelijkheid, zijn schot ging voorlangs.

Eerste grote kans

In de blessuretijd van de eerste helft was de grootste kans voor Beimers. Zijn schot was echter te zacht om doelman Lars Jansen echt in de problemen te brengen.

Direct na rust waren de grootste kansen voor VVSB. Wout Heemskerk stuitte eerst op Erick Jansema en schoot later in kansrijke positie over. Daarna nam Harkemase Boys het heft in handen. Henny Bouius kreeg een vrije schietkans, maar zijn poging eindigde recht in de handen van Jansen.

Raak aan beide kanten

Na een kwartier spelen in de tweede helft was het wel raak. Een hoekschop van Mark Bruintjes belandde precies op het hoofd van Beimers bij de tweede paal. Zijn kopbal was onhoudbaar: 0-1. Direct daarna had Harkemase Boys de voorsprong moeten vergroten. Jesse Renken en Thomas Prinsen hadden grote kansen op de 0-2, maar rondden niet af, waardoor VVSB in de wedstrijd bleef.

Een kwartier voor tijd leek een aanval van VVSB te stranden. Thomas Prinsen zat ertussen en speelde de bal terug op Iloba Achuna. Die stond echter net op het verkeerde been, waardoor Steltenpool de bal kon onderscheppen. Hij legde breed op invaller Matthieu van den Assem, koud in het veld, die er 1-1 van maakte.

In de slotfase probeerde Harkemase Boys het veelvuldig met de lange bal, maar dat leverde nauwelijks gevaar op. Jari Slort was nog eenmaal dichtbij een treffer. Jansen kon zijn afstandsschot op het nippertje onschadelijk maken. Verder kwam Harkemase Boys niet, waardoor de ploeg na twee zeges z'n eerste puntverlies lijdt.

Iets goed te maken

Harkemase Boys staat nu samen met Sparta Nijkerk, SteDoCo en Excelsior'31 bovenaan. Alle ploegen hebben 7 punten. Volgende week speelt Harkemase Boys thuis tegen ODIN'59. Die wedstrijd eindigde vorig seizoen in 0-6, dus de Harkieten hebben iets goed te maken. ODIN'59 heeft twee wedstrijden gespeeld dit seizoen, beide wedstrijden gingen verloren.

VVSB - Harkemase Boys 1-1 (0-0) 61. Berwout Beimers 0-1, 74. Matthieu van den Assem 1-1

VVSB: Lars Jansen; Puck Postma, Obi Onyeike, Peter Verhoeve (61/Ivan Spijkstra), Gino Demon, Jelmer Vijlbrief; Ricardo de Vlugt (73/Matthieu van den Assem), Wout Heemskerk, Lars Rauws; Mo el Osrouti (84/Tijs Knapp), Bert Steltenpool

Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Iloba Achuna, Mark Bruintjes, Joris Voest; Gerald Postma, Henny Bouius, Thomas Prinsen; Dennis van Duinen (74/Jhurrey Margaritha), Arnoud Bentum (74/Jari Slort), Berwout Beimers