Opnieuw twee verlengingen

Opnieuw twee verlengingen

5 december 2021 10:45


Harkemase Boys heeft met twee spelers een akkoord bereikt over een langer verblijf op De Bosk. Kian Visser en Jelle de Graaf spelen ook volgend seizoen in het rood-wit.

Visser: "Hartstikke leuke groep"

Kian Visser heeft zijn contract verlengd met een jaar met een optie van nog een jaar.

"Ik ben blij met deze verlenging", zegt Kian Visser. "Ik heb mij dit jaar ontwikkeld en dat gaat boven verwachting goed. Inclusief de KNVB-beker heb ik dertien keer gescoord en daar ben ik uiteindelijk ook voor gehaald. Verder hebben we een hartstikke leuke groep, de sfeer is prima. In het eerste jaar moest ik iedereen nog een beetje leren kennen, maar inmiddels zijn het gewoon echte vrienden."

Visser heeft zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. "Maar de gesprekken die we hebben gevoerd was een duidelijk signaal om voor de lange termijn te kiezen. Dit is een mooie plek voor mij. En we hebben afgesproken dat ik de kans krijg om naar een betaaldvoetbalclub te gaan, als die zich meldt. En als die niet komt, dan blijf ik met veel plezier in Harkema."De Graaf: "Beleving past bij mij"

Met Jelle de Graaf is eveneens een contractverlenging overeengekomen van 1 seizoen met een optie van nog een seizoen.

"Ik ben er heel blij mee", zegt De Graaf, die afgelopen zomer overkwam uit Amerika. "Harkemase Boys is een prachtige club waar altijd wat gebeurt. De entourage rondom wedstrijden, de beleving, dat past echt bij mij."

Ondanks dat De Graaf niet altijd speelt, tekende hij vol vertrouwen bij. "Dat was geen moeilijk besluit. We waren er vrij snel uit. Ik ben ervan overtuigd dat ik m'n plek hier kan verdienen, anders had ik ook niet bijgetekend met een optie voor nog een jaar. De club heeft veel vertrouwen in mij, dat doet me goed."TC tevreden over ontwikkeling

"De club is net zo content met deze verlengingen als de spelers zelf", vertelt Hans Kuik van de technische commissie. "Kian Visser heeft zich ontzettend ontwikkeld dit seizoen. Als je ziet waar hij vandaan komt en kijkt waar hij nu staat, dan is dat ontzettend knap. Hij kwam van derdeklasser Leovardia en nu is hij topscorer in de derde divisie. Hij blijft dingen doen waar hij goed in is. Dat is z'n kracht als spits. Bovendien heeft hij de fysiek en de slimmigheid van een spits die nodig is op dit niveau. En hij is nog maar 20 jaar!"

Kuik vervolgt: "Ook met de verlenging van Jelle de Graaf van een jaar plus optie laten we zien zeer tevreden te zijn met zijn ontwikkeling. Hij is heel sterk aan de bal en denkt soms al één of twee situaties verder. Daardoor kan hij diversiteit toevoegen aan het spel."
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!