Mahoe nieuwe aanwinst Harkemase Boys 1

Mahoe nieuwe aanwinst Harkemase Boys 1

1 oktober 2021 10:30


Harkemase Boys heeft de selectie versterkt met Tapmahoe 'Mahoe' Sopacua. Sopacua is een rechtsbenige verdediger die op meerdere posities achterin uit de voeten kan.

Mahoe (21) komt uit Foxhol (Groningen) en speelde eerder in de beloften van FC Groningen. Hij trainde al enige tijd mee bij Harkemase Boys.

"Van beide kanten hebben we daar een goed gevoel aan overgehouden", vertelt Hans Kuik van de technische commissie. "Er is al wel langere tijd contact geweest, maar Tapmahoe was afgelopen periode bij een aantal BVO's op proef. Uiteindelijk heeft hij voor Harkemase Boys gekozen."

Goede sfeer

Mahoe is zelf tevreden met z'n keuze: "Ik heb de afgelopen weken getraind bij de club en ik kan alleen maar positief zijn. De groep en de technische staf hebben me goed opgevangen."PW20210930-7178OP.jpg

Wat de Groninger opvalt is de goede sfeer in de selectie. "Daar wil ik graag bij horen. Ik ben blij dat ik nu definitief aan kan sluiten en lekker mijn wedstrijden kan gaan spelen en mijn waarde kan laten zien voor de club."

Profcontract

Mahoe is begonnen met voetballen bij Hoogezand. In 2011 maakte hij de overstap naar de jeugd van FC Groningen. Daar tekende hij in 2019 zijn eerste profcontract. Tot een debuut in de eredivisie kwam het niet. Hij speelde voornamelijk z'n wedstrijden bij het beloftenteam van Groningen. Daarnaast heeft hij gespeeld voor Oranje O18.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!