Bas van Wijnen naar Harkemase Boys

Geplaatst op 3 september 2019 | 1e elftal

Harkemase Boys heeft zich op het laatste moment versterkt met Bas van Wijnen. De 22-jarige Zwollenaar speelde de afgelopen jaren voor PEC Zwolle.

Van Wijnen traint al een poosje mee bij Harkemase Boys. Bovendien deed hij al twee oefenwedstrijden mee. “De eerste indrukken zijn heel positief”, zegt Van Wijnen. “De jongens in het team en de technische staf hebben me goed opgevangen, waardoor ik mij altijd welkom voel. Het is een leuk en goed team. De mensen van de club komen ook heel vriendelijk en gezellig over.”

Het contact met Harkemase Boys ontstond via Mark Bruintjes, de verdediger die momenteel aan zijn tweede seizoen op De Bosk bezig is. Beide spelers wonen in Zwolle. “We kennen elkaar goed”, zegt Van Wijnen. “Pim ten Have ken ik ook. Sinds de D1 speelden we alle drie voor PEC Zwolle, tot en met de beloften. Dat maakt het extra leuk om nu in Harkema te voetballen.”

Van Wijnen kan op meerdere posities uit de voeten. “M’n voorkeur gaat uit naar controlerende middenvelder, maar ik kan als links- en rechtshalf spelen en eventueel ook als centrale verdediger”, zegt hij.

WVF was de eerste club van Van Wijnen. De club komt uit de Zwolse wijk Westenholte, waar Van Wijnen woont. “Na vijf seizoenen ben ik gescout voor de voetbalschool van PEC Zwolle. Daar ben ik in de D1 definitief aangesloten. Vervolgens heb ik de hele jeugd doorlopen en uiteindelijk nog drie seizoenen in de senioren gespeeld.” In 2017 maakte Van Wijnen zijn eredivisiedebuut voor PEC Zwolle tegen PSV. Na vorig seizoen werd zijn contract niet verlengd.

Naast een voetbalcarrière bij Harkemase Boys gaat Van Wijnen een studie oppakken. Komend jaar doet hij de niveau 4-opleiding Sport en Bewegen aan Landstede Zwolle.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.