Harkemase Boys weer gastheer jeugdinternationals

Geplaatst op 17 juli 2019 | Algemeen

HARKEMA De KNVB heeft met Harkemase Boys en zeven andere amateurverenigingen een samenwerkingsverband gesloten voor de organisatie van jeugdinterlands op Nederlandse bodem. Dat betekent dat de nationale jeugdelftallen van de KNVB dit seizoen hun kwalificatie- en oefeninterlands zullen spelen op de complexen van deze clubs.

Het gaat naast Harkemase Boys om Achilles 1894,  Quick’20, FC ‘s-Gravenzande, ARC, Quick Boys, UDI’19 en sv Venray. Deze acht amateurverenigingen zijn dit seizoen gastheer van alle thuisinterlands van de nationale jeugdelftallen. Zij openden ook in voorgaande seizoenen al een of meerdere keren hun deuren voor wedstrijden van de vertegenwoordigende KNVB-teams.

Geweldige belevenis

Voorzitter Albertus Boonstra van Harkemase Boys is trots op deze samenwerking met de KNVB. ,,Het is geweldig om die jonge talenten te zien spelen op ons sportpark. Talenten die je later wellicht terugziet op tv of in het stadion’’, aldus Boonstra.

In september zijn Harkemase Boys en Achilles 1894 gastheer van het vierlandentoernooi Onder 18 jaar waar Nederland het opneemt tegen Denemarken, Japan en Verenigde Staten.

Ruime ervaring

Met deze samenwerking creëert de KNVB een vaste en herkenbare omgeving voor de jeugdinternationals. Bovendien voldoen de sportparken aan alle facilitaire regels en eisen die UEFA en KNVB stelt voor de organisatie van interlands en hebben de verenigingen inmiddels ruime ervaring met het (mede-)organiseren van de internationale ontmoetingen.

De acht speellocaties.

Belangrijke eis vanuit de KNVB is een hoofdveld met natuurgras. Er worden plannen gemaakt met de clubs om de velden in optimale conditie te krijgen en houden, iets wat doorgaans in het voordeel is van de technisch onderlegde Oranjespelers en -speelsters. Het werken met ‘vaste’ speellocaties geeft ook meer mogelijkheden in de promotie van de jeugdinterlands. Proactieve communicatie zal moeten zorgen voor meer aandacht en toeschouwers langs de lijn.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.