Harkemase Boys trekt drie nieuwe spelers uit regio aan

Geplaatst op 6 juni 2019 | 1e elftal

Harkemase Boys heeft voor volgend seizoen drie nieuwe spelers aangetrokken: Menno Dijkstra, Max de Jong en Kevin Bakels. Zij komen over van respectievelijk Eastermar, Jong Cambuur en Jubbega.

Menno Dijkstra

Dijkstra, nog maar 17 jaar, maakt de overstap van Eastermar O19 naar De Bosk. Een grote stap, realiseert hij zelf. Dijkstra heeft al drie weken meegetraind. “Dat was leuk. De groep ving me goed op. Het hoge tempo was wel even wennen.”

De 17-jarige aanvallende middenvelder meldde zichzelf in Harkema: “Ik wilde graag een stap hogerop. Ik dacht: misschien is Harkemase Boys net iets te hoog, maar m’n coach Wybe Hogendorp kende Henny Bouius. Hij vroeg namens mij aan Henny en de club of ik een keer mee kon trainen. En dat kon.”

Met Eastermar voetbalt Dijkstra altijd op zaterdag, dus hij heeft nog niet veel wedstrijden van Harkemase Boys bijgewoond. Wel was Dijkstra erbij toen Harkemase Boys thuis ONS Sneek versloeg in de laatste minuut. “Direct een goede wedstrijd uitgezocht.” Naast het voetbal werkt Dijkstra bij een supermarkt in Kootstertille.

Max de Jong

Max de Jong woont in Oudwoude en is eerder deze week 19 jaar geworden. Ook hij zocht zelf contact met Harkemase Boys, nadat hij had besloten om te vertrekken bij Cambuur. “Ik kon bij Cambuur blijven, maar alleen als rechtsback. Daar beleefde ik geen plezier aan.”

De Jong begon ooit met voetballen bij Zwaagwesteinde. Al vroeg zag Cambuur zijn talent en vanaf zijn zevende trainde De Jong mee met de voetbalschool van Cambuur. Later ging hij naar FC Groningen en via Be Quick 1887 belandde hij drie jaar geleden weer bij de Leeuwarders. En nu belandt de Aldwâldster dus in Harkema. “Een leuke ploeg, goed niveau, lekker dichtbij. En ik heb familie uit Harkema, dus dat is ook mooi.”

Bij Harkemase Boys wil De Jong zich ontwikkelen op het middenveld. “Ik wil me van m’n beste kant laten zien. Dat kan op dit niveau, waar ik goede weerstand heb.” De Jong zit in het derde jaar van z’n CIOS-opleiding en werkt daarnaast bij het bedrijf van z’n ouders in Oudwoude.

Kevin Bakels

Toen Kevin Bakels, dit seizoen actief voor VV Jubbega, werd benaderd door Harkemase Boys, vond hij het een hele eer. “Ik heb vaak tegen Harkemase Boys gespeeld, een club waar ik tegenop keek. Het waren dé wedstrijden, helemaal als je uit de buurt komt”, zegt de Drachtster.

De 25-jarige Bakels speelde in de jeugd bij Drachtster Boys, Drachten en BBC. In de senioren speelde hij een jaar voor de Ajax Amateurs. “Ik woonde een jaar in Amsterdam voor m’n studie en ik ben een echte Ajax-fan”, vertelt Bakels. “Daarna ging ik weer naar Drachtster Boys, daar heb ik vijf mooie jaren gehad. Maar een jaar geleden raakte ik het plezier wat kwijt en ben ik naar Jubbega gegaan. Daar speelden wat vrienden, zoals Oebele Schokker en Jacko de Jong. Het plezier terugvinden is daar zeker gelukt.”

Bakels, die op alle posities voorin uit de voeten kan, begint na de zomer aan z’n laatste jaar van de ALO aan de Hanzehogeschool in Groningen. Daarnaast werkt hij bij een slijterij. Deze zomer gaat hij naar de VS om voetbaltraining te geven.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.