Middenvelder Frits Dantuma van ONS naar Harkemase Boys

Geplaatst op 24 april 2019 | 1e elftal

Frits Dantuma speelt volgend seizoen voor Harkemase Boys. De 26-jarige middenvelder maakt de overstap van ONS Sneek, waar hij de afgelopen vier jaar speelde. “Harkemase Boys doet volgend seizoen mee om de hogere plekken.”

Bij ONS speelde Dantuma in de eerste ontmoeting van dit seizoen tegen Harkemase Boys als een soort rechtsback. De Snekers speelden toen in een 5-3-2-systeem. “Maar kort voor de winterstop zijn we overgegaan naar 4-3-3”, vertelt Dantuma. “Nu sta ik meestal weer op het middenveld. Controlerend of centraal op het middenveld past me het best.”

ONS is sinds afgelopen weekend verzekerd van nog een seizoen in de derde divisie, maar er vertrekken veel spelers bij de club uit Sneek. Onder andere twee goede vrienden van Dantuma: Ale de Boer en Klaas de Vries. “Dat was voor mij ook een belangrijke reden om iets anders te zoeken. Harkemase Boys staat dit seizoen vrij hoog. Met de jongens die erbij komen, doen we volgend seizoen ook weer bovenin mee”, voorspelt Dantuma.

Dantuma, opgegroeid in Damwâld, is begonnen met voetballen bij De Wâlden. “Daarna ging ik naar Cambuur. Daar heb ik de hele jeugdopleiding gevoetbald en ook nog twee jaar bij de eerste selectie. Daarna Emmen, een jaartje HHC Hardenberg en nu dus ONS.” Bij Cambuur ontmoette Dantuma onder andere Oebele Schokker, die net de overstap van Harkemase Boys naar de Leeuwarders had gemaakt. “We zijn goede vrienden geworden. Nog regelmatig zoeken we elkaar op, ik was zelfs op z’n trouwerij. Dat maak je niet zovaak mee in de voetballerij, dat je contact blijft houden als je niet meer met elkaar speelt. Een echte voetbalvriend dus.”

Met Dantuma heeft Harkemase Boys bovendien weer een speler uit de regio aan de selectie toegevoegd. “Ik woon nu in Feanwâlden. Daar ligt de focus ook meer op Harkemase Boys dan op ONS Sneek. Mijn buren zijn bijvoorbeeld echte Harkieten. Hun dochter Laura speelt ook in het dameselftal van Harkemase Boys.”

Naast het voetbal werkt Dantuma in de zorg. “Ik ben na m’n voetbalcarrière bij Cambuur gaan studeren. Vorig jaar heb ik m’n HBO-diploma behaald. Nu werk ik bij Jeugdhulp Fryslân, met jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. Ik ben een van hun begeleiders.”

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.