Willem van Kammen nieuwe assistent-trainer Harkemase Boys

Geplaatst op 12 april 2019 | 1e elftal

Willem van Kammen is met ingang vanaf volgend seizoen assistent-trainer bij Harkemase Boys. De Harkiet, die nu nog voetbalt bij ’t Fean’58, wordt de rechterhand van hoofdtrainer Tieme Klompe. “Een prachtige uitdaging!”

De 37-jarige Van Kammen is begonnen met voetballen bij ASC’75. Later speelde hij vier seizoenen voor Harkemase Boys, maar in de regio staat Van Kammen inmiddels vooral bekend als routinier bij ’t Fean’58. Sinds 2001 speelt Van Kammen in Surhuisterveen. Na achttien seizoenen, 481 wedstrijden en 65 doelpunten vindt hij het mooi geweest.

Ondertussen heeft Van Kammen z’n eerste stappen in het trainersleven ook al gezet. Hij is bezig aan zijn derde seizoen als jeugdtrainer bij Harkemase Boys. Bovendien werd Van Kammen in 2016 leeftijdcoördinator in de categorie JO9, JO10 en JO11. Nu dus weer een stap als trainer. Een grote, maar dat past Van Kammen wel. “Ik heb ambities om trainer te worden. In september begin ik met de cursus TC3. Eerst wil ik graag ervaring opdoen als trainer, om later misschien op eigen benen te staan”, vertelt hij. “En nu dient de mogelijkheid zich aan om assistent te worden bij Harkemase Boys. Een hoog niveau, een mooie en levendige club en bovendien ken ik hier al veel mensen.”

Omdat Van Kammen met zijn huidige club ook altijd op zaterdag speelt, kon hij de afgelopen jaren niet vaak wedstrijden van Harkemase Boys bijwonen. Dat betekent niet dat hij de club en de spelers niet volgt. “Ik hou alles in de gaten via de sociale media-kanalen van Harkemase Boys. En ik spreek veel mensen die verbonden zijn met de club”, vertelt Van Kammen. “De namen en gezichten van de spelers ken ik op die manier ook. Tegen twee spelers heb ik zelf nog gevoetbald: Robert Stelpstra toen hij bij BCV speelde en Berwout Beimers toen hij nog bij Hardegarijp zat.”

“De kennismaking met Tieme Klompe was vooral oriënterend, om te kijken of er een klik was. Verder hebben we gewoon over voetbal gepraat en wat er allemaal binnen de club speelt”, aldus Van Kammen. Klompe was op zoek naar een nieuwe assistent, nadat Klaas Schotanus om privéredenen besloot na dit seizoen te stoppen.

Naast de voetballerij is de in Harkema woonachtige Van Kammen actief als ondernemer. “Samen met een compagnon heb ik een administratiekantoor: De Boekhâlder.” Zijn dochter Silke keept in Harkemase Boys JO9-1 en zoon Wieko speelt bij Harkemase Boys JO11-2.

 

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.