Harkemase Boys organiseert Open Voetbalschool

Geplaatst op 25 maart 2019 | Algemeen

Op vrijdag 12 april organiseert vv Harkemase Boys een Open Voetbalschool waarbij alle spelers in de leeftijdscategorieën van JO9 t/m JO13 welkom zijn. Harkemase Boys wil hiermee de mogelijkheden onderzoeken voor een laagdrempelige regionale voetbalschool in en rondom Harkema. Deze voetbalschool zou moeten dienen als een aanvullende (hoogintensieve) training voor spelers die dit leuk vinden. Volgens Jeugdcoördinator Sjoerd Jan Eppinga kan deze voetbalschool een win-win situatie opleveren. “In deze regio wordt veel gevoetbald. Heel veel kleine clubs hebben moeite om de ledenaantallen en dus de jeugdteams op peil te houden. Ook bij vv Harkemase Boys is dit een constante uitdaging. De voetbalschool kan een middel zijn om toch periodiek een extra intensieve training te volgen met een omvangrijke groep leeftijdsgenoten zodat een jeugdspeler zich kan blijven ontwikkelen.”

Ondanks het feit dat ook vv Harkemase Boys qua omvang maar een kleine vereniging is, herbergt de club veel voetbalkennis en ervaring. Volgens Sytze van der Wal, coördinator van het Technisch Hart binnen de jeugdafdeling, heeft dit een logische verklaring “Het hoge niveau van het eerste elftal stuwt ook de voetbalkennis binnen de vereniging naar een hoger niveau. Oud-spelers zijn de (gediplomeerde) jeugdtrainers van nu en de technische staf én de spelers van de A-selectie zijn erg betrokken en dragen ook graag hun steentje bij aan onze jeugdopleiding. Ook Tieme Klompe zal gewoon aanwezig zijn, dat is prachtig toch? We willen onderzoeken of we in de toekomst deze kwaliteiten met alle jeugdspelers in de regio rondom Harkema kunnen delen”.

Deze open voetbalschool is vrijblijvend en kosteloos en start om 18:00 (JO9 t/m JO11). Vanaf 19:00 start de tweede sessie voor spelers uit de JO13 groepen. Deelnemers kunnen zich tot 10 april opgeven via voetbalschool@harkemaseboys.nl onder vermelding van naam, woonplaats, huidige vereniging, team en positie. Op deze manier kunnen de trainers de trainingen optimaal voorbereiden.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.