Doelman Huisman volgend seizoen naar Harkemase Boys

Geplaatst op 12 maart 2019 | 1e elftal

Volken Huisman speelt vanaf volgend seizoen voor Harkemase Boys. De 23-jarige doelman was de afgelopen 2,5 jaar actief voor ONS Sneek. Daar stopte hij een maand geleden. “Bij Harkemase Boys wil ik het plezier terugvinden.”

Huisman, afkomstig uit en woonachtig in Sintjohannesga, begon daar op jonge leeftijd met voetballen bij DWP. In de zomer van 2016 verruilde hij zijn jeugdclub voor ONS Sneek. Met de Snekers speelde hij onder andere een oefenwedstrijd tegen Harkemase Boys. “Het voetbal leeft in Harkema, dat spreekt me aan. Net als het niveau natuurlijk. Harkemase Boys is een grote club in de regio.”

In het dagelijks leven werkt Huisman bij Philips in Drachten. Het komende halfjaar blijft hij wel actief op de velden. Huisman traint weer bij zijn oude club, DWP. “Zo blijf ik een beetje bezig. Dat moet ook, vind ik zelf. En het bevalt goed, maar ik wil straks weer op een hoger niveau acteren.”

Bij Harkemase Boys komt Huisman onder andere Iloba Achuna en Curty Gonzales weer tegen, met wie hij ook speelde bij ONS Sneek. “Verder ken ik geen spelers persoonlijk. Het belangrijkste voor mij is dat het plezier terugkomt. Maar dat komt wel goed, daar twijfel ik niet aan.”

Afgelopen zaterdag was Huisman al te gast op De Bosk. Hij zag zijn toekomstig ploeggenoten nipt verliezen van koploper Noordwijk (1-2). “Harkemase Boys had meer verdiend”, vindt Huisman. “Maar dat zal dan wel het geluk van de koploper zijn.”

Harkemase Boys was op zoek naar een nieuwe doelman, omdat Jouke Bosje de club na twee jaar verlaat. Hij heeft inmiddels een nieuwe club: Drachtster Boys.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.