Pim ten Have van Excelsior’31 naar Harkemase Boys

Geplaatst op 26 februari 2019 | 1e elftal

Harkemase Boys kan volgend seizoen beschikken over verdediger Pim ten Have (22). Hij komt over van hoofdklasser Excelsior’31.

Bij de Rijssenaren, die strijden om het kampioenschap in de Hoofdklasse B, speelt Ten Have als linker centrale verdediger. Ten Have begon ooit met voetballen bij de plaatselijke vereniging in zijn woonplaats Lettele. “Daar heb ik tot en met de E’tjes gespeeld”, vertelt Ten Have. “Daarna ging ik naar PEC Zwolle, waar ik de hele jeugd heb doorlopen en drie jaar in de beloften zat. Sinds dit seizoen speel ik bij Excelsior.”

Komende zomer gaat Ten Have voor zijn studie (de pre-master Psychologie) verhuizen naar Groningen en daarom was hij op zoek naar een nieuwe club. “Bij Zwolle speelde ik met Mark Bruintjes, Joep Jansman en Jochem van Putten. Ik wist dat zij naar Harkema waren gegaan, dus ik heb Mark geappt.”

Na wat gesprekken met de Technische Commissie en trainer Tieme Klompe is de overgang snel rond. “We hebben elkaar al wat leren kennen”, zegt Ten Have, die op alle posities achterin uit de voeten kan. “Gesproken over mijn achtergrond en ook alvast over voetbaltechnische zaken. En zelf heb ik alvast wat samenvattingen van de club gezien.”

Ten Have is de vierde nieuwe speler voor Harkemase Boys, na Curty Gonzales, Roelof de Jong en Gerald Postma. De komende maanden richt hij zich nog vol op de spannende titelstrijd in de Hoofdklasse B. “Ik heb het dit jaar erg naar m’n zin gehad in Rijssen, dus ik zet alles op alles om het hier mooi af te sluiten: met een kampioenschap.”

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.