Voorbeschouwing Harkemase Boys 2 – Drachtster Boys 1

Geplaatst op 20 februari 2019 | senioren

Van een aantal dingen kun je jezelf afvragen: Hoe zijn ze daar gekomen? Zoals: Donald Trump als president van Amerika, de eerste mens op de maan, de Pyramides in Egypte, maar ook: Harkemase Boys 2 bij de laatste 32 ploegen van de districtsbeker Noord. Hieronder een kleine uitleg en voorbeschouwing voor aanstaande zaterdag:

Het begon allemaal in het vorige seizoen 2017-2018. It Twadde speelde in de laatste seizoenshelft zo goed dat ze een periode pakten. De beloning was om in de beker te spelen tegen een aantal eerste elftallen en dus in de districtsbeker Noord. In de poulefase werden ze ingedeeld bij Harkema Opeinde, VV Opende en Kollum.

In de eerste wedstrijd was er direct een echte dorpsderby tegen Harkema Opeinde. Deze eindigde in een mooie strijd op een 1-1 gelijkspel. Daarna speelde It Twadde op regenachtige donderdag in september tegen VV Opende. Deze wedstrijd wonnen ze verdiend met 3-1. Daarna was Kollum aan de beurt. In een spannende wedstrijd trok It Twadde aan het langste eind. Door nog te scoren in de laatste tien minuten werd het uiteindelijk 2-3 en werd It Twadde poulewinnaar.

In de eerste ronde kwam DIO Oosterwolde uit de koker. Een ploeg uit de derde klasse zondag. Dit was de eerste echte krachtmeting voor It Twadde. Zitten ze nu boven of onder het niveau van de 3e klasse? DIO Oosterwolde begon fel aan de wedstrijd en It Twadde te afwachtend. Daardoor kwam DIO Oosterwolde ook op een 1-0 voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam It Twadde steeds beter in hun ‘eigen spelletje’. Klaas Schotanus nam de 1-1 voor zijn rekening en door een eigen doelpunt van DIO Oosterwolde won It Twadde met 1-2.

In de tweede ronde werd VC Trynwalden het volgende slachtoffer voor It Twadde. Wederom een ploeg uit de derde klasse zondag. It Twadde zat erg goed in de wedstrijd, maar vergaten de kansen af te maken die ze creëerden. Door een harde voorzet van Auke Schievink werd de bal slecht verwerkt door de keeper van VC Trynwalden en in het eigen doel geschoten. Door een gelukje kwam It Twadde op voorsprong. In de tweede helft werd het nog wel spannend. VC Trynwalden was nog dicht bij de gelijkmaker door een grote fout in de verdediging. Toch won It Twadde verdiend met 1-0.

In de derde ronde (tussenronde) kwam er een erg goed elftal uit de loting. Be Quick Dokkum, een ploeg uit de eerste klasse, mocht van de KNVB It Twadde net voor de winterstop het elftal uit de districtsbeker Noord schoppen. Het liep toch even wat anders… In een prachtige wedstrijd stond na 90 minuten een 2-2 stand op het scorebord en dat betekent een penaltyserie. Door een goed optreden van Marco Tiemens en veel benutte strafschoppen van It Twadde wonnen ze de penaltyserie met 5-4.

Nu in de vierde ronde staan ze tegenover Drachtster Boys, wederom een ploeg uit de eerste klasse. Echter staat Drachtster Boys iets hoger op de ranglijst, op de 3e plek om precies te zijn. Met 28 punten uit 16 wedstrijden draait Drachtster Boys een prima seizoen tot dusver. Een pittige en misschien wel onmogelijke opgave voor It Twadde. Momenteel staat It Twadde op een 10e plek in de Reserve Hoofdklasse A, een positie waarvoor de mannen niet hebben getekend voor de seizoenstart. Ze hadden gehoopt op een plek in de middenmoot van de competitie, maar door blessures en het vergeten te scoren van grote kansen staan ze tot nu toe op de degradatie streep.

Aanstaande zaterdag staat misschien wel de belangrijkste wedstrijd op het programma van It Twadde. De cupfighters gaan er alles aan doen om weer een ronde te overleven! Gaat het bekersprookje van It Twadde door of blaast Drachtster Boys het uit? De aftrap is op eigen Sportpark De Bosk om 14:30.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.