Harkemase Boys haalt Stynsgeaster Gerald Postma van FC Groningen

Geplaatst op 8 februari 2019 | 1e elftal

Harkemase Boys heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Gerald Postma. De 21-jarige middenvelder uit Augustinusga komt over van FC Groningen, waar hij vooral zijn minuten maakt in het beloftenteam.

Postma begon bij ASC met voetballen, maar werd al jong gescout door FC Groningen. “In de E’tjes had ik een toernooi in Surhuisterveen”, vertelt Postma. “Er kwam iemand naar m’n vader toe en die vond mij een goede voetballer. Hij zei: ‘Die jongen kan volgende week een brief verwachten.’ Dat was dus FC Groningen. Daarna heb ik daar een jaar bij de voetbalschool getraind, iedere woensdag. Groningen wilde me toen al halen voor de D2, maar toen heb ik ervoor gekozen om nog een seizoen bij ASC te blijven.”

Bij de club uit Augustinusga en Surhuizum speelde Postma nog een jaar in de D-junioren. Daarnaast speelde hij in een selectieteam van de KNVB. “Toen heeft Groningen me weer benaderd”, zegt Postma. “Ik ben toen in de D1 begonnen en sindsdien heb ik altijd daar gespeeld. Altijd als middenvelder.”

Vijf keer tegen Harkemase Boys

De afgelopen jaren speelde Postma met Jong FC Groningen in de Derde Divisie, net als Harkemase Boys. “Ik heb nu vijf keer tegen Harkemase Boys gespeeld. Sindsdien heeft de club ook altijd contact met me gehad.”

Voor de zomer van 2018 tekende Postma een profcontract bij FC Groningen voor een jaar. “Toen heb ik in de voorbereiding op het seizoen drie maanden met het eerste meegedaan. Moest ik me laten zien. Daarna had ik een gesprek met de hoofdtrainer en assistent. Zij vonden me niet goed genoeg voor het eerste, daar hadden ze genoeg middenvelders.”

Het is in mijn eigen regio, iedereen kent mij hier.

En dus verlaat Postma na elf jaar FC Groningen. De keuze voor Harkemase Boys was snel gemaakt: “Het is echt een team. Bovendien is het in mijn eigen regio, iedereen kent mij hier. Hier kan ik me laten zien.” Want een leven als profvoetballer heeft Postma nog niet opgegeven: “Ik hoop dat er na dit seizoen weer iets leuks uit het betaald voetbal komt. En anders blijf ik bij Harkemase Boys, dat is ook mooi.”

Veel rennen en ballen afpakken

Bij Groningen heeft Postma dus altijd controlerend op het middenveld gespeeld. Op die positie focust hij zich ook bij Harkemase Boys. “Mijn kwaliteit is mijn conditie: lang volhouden, veel rennen. Een echte stofzuiger, balafpakker.” Van Harkemase Boys kent hij ook spelers. “Jesse is fysiotherapeut bij FC Groningen, dus daar heb ik soms even contact mee. Verder zat ik in dezelfde ploeg als Dennis en ook Pier en Jari ken ik nog van FC Groningen.”

foto: pwfoto.nl/Harkemase Boys

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.