Uitslagen en foto’s senioren 2 en 3 november.

Geplaatst op 4 november 2018 | senioren

NOORDWIJK – HARKEMASE BOYS: 4 – 1

Het eerste kon redelijk meekomen met koploper Noordwijk, maar uiteindelijk waren de cijfers duidelijk: 4-1. Het leek een zware middag te gaan worden, toen Noordwijk al na een halve minuut op voorsprong kwam. Robert Stelpstra deed snel wat terug. Na een leuke eerste helft leek de ruststand 1-1 te worden, maar in de blessuretijd van het eerste bedrijf ging het toch mis. Na een mooie aanval kwam Noordwijk op 2-1. Vroeg in de tweede helft besliste de koploper het duel. De overtuiging bij Harkemase Boys ontbrak in de tweede helft om de spanning nog terug te brengen. In de slotfase werd het uit een strafschop nog 4-1. Over twee weken krijgt Harkemase Boys 1 bezoek van de nummer 2: Quick Boys.

Samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=IIqcgqCiJmA

HARKEMASE BOYS VR1 – DE LAUWERS VR1: 1-4

Dames zetten de Lauwers met 4-1 opzij

Door een hattrick van Melissa Hoekstra en een bekeken schot van Laura Samuels konden de dames weer drie punten bijschrijven.

In Wafstermolen begonnen de dames goed aan de wedstrijd, waren voetballend beter maar tot het creëren van grote kansen kwam het niet. Door slecht uitverdedigen kwam er een tegentreffer van de thuisploeg uit de lucht vallen. De dames lieten zich niet van de wijs brengen en bepaalden de wedstrijd. Echter lukte het niet om het doel onder vuur te nemen. In de tweede helft kwamen de gasten toch snel op gelijke hoogte door de snelle Yvonne die het overzicht keurig bewaarde en Melissa simpel kon binnen tikken. Harkemase Boys kwam steeds beter in de wedstrijd. Wederom Yvonne op stoom vanaf rechts en Melissa op de goede positie, 2-1. Laura Samuels zag haar schot binnenkant paal binnen vliegen en Melissa bezorgde haarzelf een hattrick na weer uitstekend voorbereidend werk van Yvonne. De scheidsrechter meende nog een handsbal gezien te hebben waardoor hij de thuisploeg een strafschop toekende. Wendy had nog een prachtige redding in huis waardoor niet meer onnodig spannend werd. Eindstand 4-1.

HARKEMASE BOYS 2 – FLEVO BOYS 2: 0-1

Harkemase Boys 2 komt tekort tegen Flevo Boys 2.

De Harekieten voetbalden 70 minuten goed mee met Flevo Boys. Tot die tijd stond een in de 1e helft ontstane 0-1 op het scorebord. Harkemase Boys reageerde bij de 0-1 te laat op een steekbal rond de 16 meter. Zelf creeerde de thuisploeg enkel wat speldenprikjes dmv afstandschoten. Toby Sietzema was na de rust met een knappe solo dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot miste power om de doelman te passeren. Na 70 minuten besliste Flevo Boys de wedstrijd met een lage schuiver die nog iets van richting werd veranderd.

Bij de 0-3 zag de defensie er door miscommunicatie evenmin goed uit waardoor de uitslag gezien de kansenverhouding enigzins geflatteerd overkomt. Flevo Boys was ondanks bovenstaande de beter voetballende ploeg. De thuisploeg zit vanwege blessures in de hoek waar de klappen vallen. Ondanks de inzet van uitstekende A-junioren is het toch te hopen dat er de komende weken enkele spelers fysiek herstellen om de kans op punten te vergroten.
Volgende week staat de mooie bekerwedstrijd tegen Dio Oosterwolde 1 op het programma. Aftrap is 17:00u in Oosterwolde!

HARKEMASE BOYS 3 – RWF 2: 1-4

Het draait momenteel niet bij it tredde. Toch leek er afgelopen zaterdag wat te halen tegen RWF. Met een 0-0 ruststand dacht Harkemase Boys stiekem al aan 1 of zelfs 3 punten. Dat bleek te veel gevraagd. Ondanks een doelpunt van Richard Algra nam RWF de punten mee naar Frieschpalen. Volgende week weer een thuiswedstrijd: dan tegen Rottevalle 2.

Ruststand 0-0. Richard algra doelpuntenmaker. Op conditie de pot uiteindelijk verlen

DRACHTSTER BOYS 5 – HARKEMASE BOYS 4: 1-0

De Bôge wist wederom geen punten te pakken. In een heftig uitwedstrijdje met veel gele kaarten en 1 rode kaart werd bij Drachtster Boys met 1-0 verloren door een onterechte penalty.
Hoogtepunt was de terugkeer van good old Anne Jaap. Jammer was wel dat hij zoon Martin moest vervangen, die met een knieblessure de rust net niet wist te halen na een goede invalbeurt van zo’n 20 minuten

HARKEMASE BOYS 5 – ‘T FEAN 58 4: 3-2-1

It Fiifde in extremis langs it Fean ’58 4.

Het begin van it Fiifde was goed. Zoals bekend van it fean werd er vanaf het begin veel gezeurd. De eerste speldenprikjes waren voor it fiifde. Een (onterechte) buitenspel goal van Richard de Jong werd afgekeurd. Een voorzet van Rinze Vlieg werd door de Jong recht op de keeper gekopt en een schot van Rudie Schuilenburg belandde op de paal. Aan de andere kant was het, het spitsenduo Albert Riemersma en Simme Schievink wat voor het nodige gevaar zorgde. De terug gekeerde Johnny Bosklopper hield echter daar waar nodig alles tegen. Na een half uur spelen was het naar de spits geschoven Leen Koops die de bal halverwege de helft van it Fean aangespeeld kreeg. Koops besloot van zo’n 18 meter op goal te schieten, aangezien Jan Roef, doelman van it fean geen scherpe indruk had achter gelaten. De bal belandde dan ook in het net, 1-0.

Na rust was it fiifde het totaal kwijt. Ut Fean kreeg kans op kans. Het waren Simme Schievink en Albert Riemersma die het vizier nog niet op scherp hadden. Maar na een aantal opgelegde kansen was het de ingevallen Leo die op aangeven van Schievink kon binnen schieten, 1-1. Even later was er een scrimmage voor de goal van it Fiifde. Jelle Kok was het die hard binnen schoot, 1-2. Opmerkelijk aangezien Kok aan het eind van de eerste helft geel had gekregen en dus 10 min tijdstraf kreeg nadat een bal die volgens hem over de lijn was, maar volgens de rest niet. Aan het begin van de tweede helft stond hij echter alweer binnen de lijnen, terwijl hij nog een paar minuten aan de kant moest zitten. Later ging Kok als een stervende zwaan na de grond en stond later weer op. Ut fiifde had dus na de 1-2 wat recht te zetten. Een kopbal van Jelle Boorsma kon gekeerd worden. Een geweldige steek pass van Klaas Taco Wobbes waardoor Richard de Jong vrij voor de doelman kwam werd door de Jong voorlangs geschoten. Even later stoomde Rudie Schuilenburg het strafschopgebied binnen en werd aangetikt. De toegekende strafschop werd door Sikke Zuidema binnen geschoten, 2-2. Net voor het einde kreeg ut fiifde nog een vrije trap. Een paar meter buiten het strafschopgebied, ideaal voor een linkspoot. Aangezien de doelman van ut fean toch al niet zo’n sterke indruk maakte besloot Teake Pieter op goal te schieten. De doelman kon hem niet keren en zo werd het 3-2!

Een slechte tweede helft maar de overwinning geeft hoop voor de derby tegen Harkema Opeinde voor volgende week.

 

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.