Uitslagen en foto’s senioren zaterdag 27 oktober

Geplaatst op 29 oktober 2018 | senioren

⚽ HARKEMASE BOYS – ASWH: 4-2

Harkemase Boys 1 won thuis in een aantrekkelijke wedstrijd van ASWH. Na een fout achterin kwamen de bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht nog wel op voorsprong, maar al snel maakte Berwout Beimers op aangeven van Pier Veldman weer gelijk. Maakte hij daarbij een overtreding? Ja, gaf Berwout na afloop zelf toe.

Maar arbiter Henshuijs zag het niet en dus werd het 1-1. Nadat ASWH een voorzet van Jesse Renken niet goed verwerkte, schoot aanvoerder Henny Bouius fraai de 2-1 binnen.

Nog voor rust werd het wel gelijk, nadat David Almeida bij de tweede paal vrij kon inkoppen.
In de tweede helft begon ASWH met dreiging, maar keeper Erick Jansema hoefde nooit echt in actie te komen. Na een verre ingooi van Iloba Achuna zette Robert Stelpstra de Boys weer op voorsprong. In de slotfase kopte Pier Veldman nog de 4-2 binnen op aangeven van Henny.

⚽ HARKEMASE BOYS VR1 – HARKEMASE OPEINDE VR1: 6-3

Winnend Harkemase Boys toont veerkracht in dorpsderby
Na een 1-3 achterstand heeft Harkemase Boys de dorpsderby met 6-3 weten te winnen. Een dik verdiende zege, waar de dames het zichzelf in de eerste helft onnodig lastig maakten.

In de tweede helft lieten de Boys zich niet meer het kaas van het brood eten en werd er orde op zaken gesteld.
Harkemase Boys begon sterk in de dorpsderby. Na het missen van een paar grote kansen was het Yvonne die het net wist te vinden en de score opende. Harkema Opeinde liet zich niet van de wijs brengen en meteen na de aftrap kwamen ze op gelijke hoogte. De twijfel sloeg toe bij de thuisclub en door niet adequaat ingrijpen van de verdediging kwamen de bezoekers even later op voorsprong. De Boys hadden de wedstrijd niet meer onder controle en het was Harkema Opeinde die de lakens uitdeelde. Dit resulteerde in een 3-1 achterstand en de thuisclub ging ontgoocheld de kleedkamer in.
Na een sterke bak thee en een oppepper van Appie kwamen de dames uitstekend uit de startblokken in de tweede helft. De dames waren vastberaden de wedstrijd om te buigen. Dat gebeurde. En hoe.

De dames drongen Harkema Opeinde ver terug op de eigen helft en werden steeds gevaarlijker. Heleen kwam op snelheid oog in oog met de keeper te staan. In tegenstelling tot de eerste helft bleef ze uitstekend rustig en schoof de bal nu wel in het doel. Even later kon Melissa de bal oppikken vanuit een doeltrap en zette ze de verdediging te kijk, 3-3. Met nog dik twintig minuten op de klok roken de dames bloed. De bezoekers hadden geen antwoord op het spel van de Boys, die oppermachtig waren in de tweede helft. Het was Heleen die uiteindelijk de dames op voorsprong wist te schieten. Nynke Alma bracht de marge op twee door op schitterende wijze een vrije trap binnen te schieten. Zelfs na de wedstrijd kon ze het amper geloven. Het slottakkoord kwam wederom van Heleen waardoor ze de eindstand op 6-3 zette. Het team van Appie heeft hiermee laten zien over genoeg veerkracht te beschikken en dit biedt perspectief voor de komende weken.

⚽ DRACHTSTER BOYS 2 – HARKEMASE BOYS 2: 1-0

 GSVV 2 – HARKEMASE BOYS 3: 6-3

⚽ DRACHTSTER BOYS 7 – HARKEMASE BOYS 5: 0-4

It fiifde overtuigend langs zwak Drachtster Boys 7.

Na organisatorische problemen binnen de vereniging hadden leiders Wobbes en Gjaltema genoeg kop zorgen om genoeg spelers te krijgen voor deze wedstrijd.

Uiteindelijk werden Marco Tiemens (moest toch al keepen in Drachten), Pieter Hamstra en Louw Wobbes bereid gevonden om it fiifde te redden.

Drachtster Boys 7 leek er deze wedstrijd niet echt zin in te hebben. It Fiifde kwam ondanks wat spelden prikjes niet echt in de problemen. Èèn keer kwam Drachster Boys er wel door heen. En wist de spits de uitgekomen doelman Tiemens met moeite de passeren. Het schot kon van de lijn worden gehaald door Rudie Schuilenburg. Aan de andere kant stichtte it Fiifde wel veel gevaar. Zo was het Rinze Vlieg die een keer op de vuisten van de keeper schoot en een keer voorlangs schoot. Ook werd er een buitenspel goal afgekeurd. Even later werd het wel 0-1. Een steekpass vanaf het middenveld werd op waarde geschat door Schuilenburg, die vrij voor de doelman kalm bleef een beheerst binnen schoot. It fiifde drukte door en zo kon Piet Melles opstomen over de as van het veld. Zonder enige tegenstand kon Melles vanaf een dikke 30 meter verwoestend uit halen, een zondags schot op zaterdagmiddag. De keeper kon alleen maar naar de bal kijken, 0-2. In het restant van de eerste helft kreeg vooral de ingevallen Louw Wobbes nog opgelegde kansen. Hij kopte op de lat en de rebound werd slap in geschoten.

Na de rust kwam it Fiifde ook amper in de problemen doordat Klaas Taco Wobbes en Pieter Hamstra het middenveld in handen hadden. Achterin waren het Sander Wijnsma en Sikke Zuidema die alles dicht liepen. Voorin kreeg wederom Vlieg een kans, hij schoot tegen de doelman op. De rebound kwam bij Jelle Boorsma terecht. Hij bleef rustig, wachtte even en wipte vervolgens de bal in de goal, 0-3.
De 0-4 kwam op naam van Richard de Jong. Een steekbal vanuit het middenveld werd door de Jong op waarde geschat en met zijn snelheid wist hij vrij voor de keeper beheerst binnen te schieten. Het bleef 0-4 ondanks dat Melles nog wat droomde over zijn wereldgoal. Hij verslikte zich een keer in zijn tegenstander en speelde een keer verkeerd in. Gelukkig waren de spitsen van Drachtster Boys ook niet scherp en doelman Tiemens nog wel zodat er met 0-4 en dus drie punten naar Harkema terug gekeerd kon worden.

 

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.