Uitslagen en foto’s senioren zaterdag 20 oktober

Geplaatst op 21 oktober 2018 | Algemeen

Ditmaal alleen winst voor ons vlaggenschip dat Ajax met 0-2 wist te verslaan.

Voor zowel De Bôge als het vijfde elftal is het bekeravontuur ten einde en kan het zich voor 100 procent richten op de competitie.

 AJAX – HARKEMASE BOYS: 0-2

In speelronde 9 van de Derde Divisie ging Harkemase Boys naar De Toekomst voor de uitwedstrijd tegen Ajax. De twee ploegen hadden nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Het werd een eenvoudige 0-2 overwinning voor Harkemase Boys door doelpunten van Jens Jurn Streutker ) en Robert Stelpstra. Samenvatting van deze wedstrijd staat op Youtube.

 HARKEMASE BOYS 2 – FC MEPPEL 2: 1-1

It twadde kwam tegen het laag geklasseerde FC Meppel niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Doelpuntmaker was Erik Storm.

 BUITENPOST 4 – HARKEMASE BOYS 4: 4-1

Vandaag mocht de Bôge wederom aantreden in Buitenpost maar dit maal tegen hun 4de. Na 15 minuten spelen was er de 0-1 voorsprong, maar bij rust had Buitenpost ook alweer 2-maal gescoord. Na rust wist Buitenpost nog 2-maal te scoren en kon de Bôge meerdere kansen niet verzilveren. Met een 4-1 nederlaag en een bekeravontuur minder voor de Bôge werd de wedstrijd na 90 door de sta-in-de-weg-scheidsrechter afgefloten.

 HFC ’15 3 – HARKEMASE BOYS 5

Beker avontuur voorbij voor it Fiifde.

Na een ruime nederlaag en twee keer op rij te zijn afgelast, mocht it fiifde vandaag ‘bekeren’ tegen HFC’15 3 uit Hoogkerk.
Ze spelen een klasse hoger en staan daar ook ongeslagen bovenaan.

De gasten dicteerden dan ook de wedstrijd in het begin. Er werd goed combineert en dat leverde wat kansjes op. Maar de kansen werden of gekeerd door doelman Ricky Smids of omzeep geholpen door de voorwaarsten van HFC. De grootste kansen waren in de eerste helft echter voor it Fiifde. Na slecht uitverdedigen kreeg Jelle Boorsma een vrije schiet kans. Hij wipte de bal echter net over de goal. Even later stopte de keeper van HFC een schot van Boorsma na een goede combinatie met Kevin Wijnsma. Na een pass vanuit het middenveld werd Leen Koops de diepte in gestuurd. Koops omspeelde de keeper maar kwam daarbij uit op de achterlijn. Hij kreeg de bal daardoor niet meer in de goal. De voorzet kon ook niet binnen getikt worden door Boorsma maar werd door een verdediger van de lijn gehaald. Direct hierna zette HFC weer aan. Een goede voorzet vanaf de linkerflank leek bij de vrijstaande spits te belanden. Echter zag de sterk spelende Rudie Schuilenburg het gevaar. Hij trachte de bal weg te koppen, maar kopte de bal helaas in eigen goal, 0-1.
In de resterende vijf minuten tot aan de rust scoorde HFC nog twee keer. U verslaggever was op dat moment net de thee aan het inschenken waardoor niet bekend is hoe de goals tot stand kwamen.

Na de rust was it Fiifde niet bij machte om nog wat aan de stand te doen. HFC was conditioneler ook beter en kon daardoor nog meerdere kansen afdwingen. En na een paar goede reddingen van Smids liep HFC uit naar 0-5. Twee goede aanvallen waardoor spelers vrij opdoken voor Smids en beheerst binnen schoten brachten deze goals tot stand.
Na een diepe pass van HFC moest it Fiifde weer achteruit. Koops trachte de bal voor de spits weg te werken. Smids kwam op dat zelfde moment uit waardoor Smids en Koops in volle snelheid met de hoofden tegen elkaar knalden. Aangezien het er niet goed uit zag besloot de goed leidende scheidsrechter Schippers maar af te fluiten.

Een nederlaag voor it Fiifde. Maar met name het spel in de eerst helft biedt perspectief voor de toekomst.

 

 

 

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.