Uitslagen en foto’s senioren vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober

Geplaatst op 14 oktober 2018 | senioren

Alleen winst voor het tweede elftal en de 35+++ers dit weekend. De dames beleefden een slechte generale voor de dorpsderby van volgende week en it tredde zit even in de hoek waar de klappen vallen.

 FC LISSE – HARKEMASE BOYS: 2-0

Harkemase Boys had nog nooit verloren in Lisse. In de Derde Divisie troffen de twee ploegen elkaar zaterdag weer. Dit keer trok FC Lisse wel aan het langste eind en won met 2-0.

Samenvatting op onze Facebook pagina.

 ST WARDY/BIRDAARD/MARRUM VR2 – HARKEMASE BOYS VR1: 1-1

In Ferwert kwamen de dames niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het combinatieteam Wardy/Marrum/Birdaard VR2.

De middag begon voortvarend. Al na 5 minuten schoot Melissa Hoekstra de Harekieten op voorsprong. Toch kwamen de dames niet goed in het spel. De thuisploeg kon profiteren en kwam terug tot 1-1. De gasten zakten nog verder weg en mochten van geluk spreken dat Wardy een grote kans om zeep hielp door van dichtbij over te schieten.

In de tweede helft bleven de Boys ploeteren en het kwam niet tot grote kansen. Gelukkig zorgde de scheidsrechter voor een zeldzaam hoogtepuntje. Een overduidelijke handsbal in het strafschopgebeid van Wardy werd weggewuifd door de scheidsrechter. In de tegenaanval die volgde maakte Wardy meteen een doelpunt. De Harekieten waren verbijsterd. Na enige discussie en protest gaf de scheidsrechter zijn fout toe en kende in tweede instantie toch de strafschop toe. Helaas kon aanvoerder Jacqueline Dam deze niet benutten, haar schot werd gepakt door de keeper. Illustratief voor deze middag, waarin het spel niet best was. Het gelijkspel was een teleurstelling, maar vandaag hadden de dames ook geen recht op meer.
De focus kan nu op de dorpsderby over 2 weken, daar zullen de dames zich moeten revancheren.

 HARKEMASE BOYS 2 – WINSUM 2: 2-0

In speelronde 4 stond de wedstrijd Harkemase Boys 2 – vv Winsum 2 op het programm. Winsum had inmiddels 6 punten behaald door knappe overwinningen op ONS en Urk. De Boys verloren van hetzelfde ONS en Staphorst. Slechts 1 punt werd behaald in de thuiswedstrijd tegen DZOH 2. De equipe van trainer Sjoerd Jan Eppinga liet echter de laatste weken voetballend een stijgende lijn zien. Helaas stonden daar vele personele problemen tegenover. De selectie werd daarom aangevuld met twee A-junioren (Alex Ytsma en Mark Bekkema) die verdienstelijk debuteerden.

In de 1e helft namen de Boys het initiatief. Dit leidde niet tot echt grote kansen. Een volley van Auke vd Wal scheerde over de kruising en enkele schoten strandden binnen het 16-metergebied. Aan het eind van de 1e helft kantelde de wedstrijd en nam Winsum het initiatief enigzins over. Gevaar kwam veelal uit hoekschoppen en keeper Marco Tiemens moest handelend optreden bij een vrije trap welke ineens zwabberend richting het doel kwam. 0-0 was uiteindelijk de logische ruststand.
Aan de start van de 2e helft geen wijzigingen aan de kant van de Boys. Wel lieten de Boys duidelijk merken voor de winst te spelen. Naarmate de 2e helft vorderde kwam men steeds dichterbij het doel van Winsum.

Winsum kreeg hierdoor meer ruimte in de uitbraken. Uiteindelijk was het Auke vd Wal die de ban brak. Hij kopte ietwat gelukkig, via de schouder van een verdediger, de bal achter de Winsummer goalie. 1-0 was een verdiende tussenstand met nog een kwartier te spelen. Winsum zette logischerwijs alles op alles om een nederlaag te voorkomen maar de Boys had het achterin behoorlijk op orde. Toch werd het door enkele dubieus toegekende hoekschoppen nog een paar keer hectisch voor het doel van Marco Tiemens. Uiteindelijk maakte wederom Auke vd Wal in de 88e minuut een eind aan alle twijfels. De aanvoerder sloeg toe uit de rebound van een van de vele kansen die de Boys nog kregen en stelde met deze 2-0 de eerste 3 punten veilig.

Volgende week nogmaals een thuiswedstrijd. Dan komt FC Meppel 2 naar De Bosk, aftrap 14:30u.

 HARKEMASE BOYS 3 – VEV ’68 4: 0-5

Leider Hein was ziek. Niet van de uitslag, al deed deze hem ook niet heel veel beter voelen.

 BUITENPOST 5 – HARKEMASE BOYS 4: 1-0

Voor de Bôge dit weekend helaas een nederlaag. Uit bij Buitenpost werd tegen hun 5de met 1-0 verloren.
De eerste helft wist Buitenpost enkele malen gevaarlijk te counteren, waarvan 1x succesvol. De Bôge wist ook enkele gevaarlijke aanvallen op te zetten maar het puntje op de i werd vergeten.
De 2de helft was het de Bôge die alles op alles zette om alsnog een punt mee te nemen, maar de verdediging van Buitenpost stond als een huis. Helaas geen punten. Complimenten overigens voor de A-junioren Hendrik Vries en Klaas de Haan. Zij hebben prima invalbeurten gemaakt

 35+++ERS

De 35plussers beleefden afgelopen vrijdag een prima avond. Na de valse start van een paar weken terug in Rottevalle waarin het alleen van ASC wist het te winnen kwam het in Opende beter voor de dag. Zowel van ASC en Rottevalle werd de volle winst gepakt. Alleen Opende wist een puntje af te snoepen van de plussers uit Harkema.

Alles weer in eigen hand dus; het kampioenschap gloort weer als nooit te voren.

Smet op de vrijdagavond was het uitvallen van nieuwkomer Peter van der Vaart die (naar later bleek) beschadigde en gelukkig niet gescheurde enkelbanden uitviel.

Betterskip Peter!

 

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.