Uitslagen en foto’s senioren 6 oktober

Geplaatst op 7 oktober 2018 | senioren

Een zaterdag met wisselend succes. Het eerste elftal haalde uit met maarliefst 7-1, terwijl het tweede elftal en de dames hun wedstrijd niet wisten te winnen. Zowel het vierde (tegenstander te weinig spelers) als het vijfde elftal kwamen zaterdag niet in actie. Het derde speelde zijn wedstrijd afgelopen woensdag al.

 HARKEMASE BOYS – ACHILLES ’29: 7-1

Harkemase Boys speelde eerder dit seizoen al voor de beker tegen Achilles’29, maar zaterdag stonden de ploegen voor het eerst tegenover elkaar in de competitie. Het werd een ruime overwinning en een prachtige middag voor Berwout Beimers die het net maarliefst 4x wist te vinden.

Samenvatting op onze Facebookpagina

 HARKEMASE BOYS VR1 – HOUTIGEHAGE/’T FEAN VR1: 0-3

Leidster Marije wilde er weinig woorden over kwijt. Een off-day voor onze dames die een terechte 0-3 nederlaag leden in de derby tegen Houtigehage/’t Fean.

 STAPHORST 2 – HARKEMASE BOYS: 1-0

Deze zaterdag stond een pittige klus voor Harkemase Boys 2 op het programma. Op zaterdagmiddag zat de spelersbus propvol. Alle plekken waren bezet, niet alleen door spelers, maar ook door een handjevol fanatieke supporters die deze wedstrijd niet wilden missen. In de bus had iedereen weer zijn vaste plek en werden de nodige grapjes gemaakt door trio Goitzen Nicolai, Jorrit van der Weij en Arjen de Haan. Desondanks was er de nodige wedstrijdspanning en dit was ook te merken bij trainer Sjoerd Jan Eppinga. Hij moest tijdens de busreis nog een pitstop maken om zijn gezonde wedstrijdspanning eruit te halen. “Ik bin fiiftig+ hi! Dan mei ut”. Iemand uit de bus merkte op dat het al 60+ was, maar daar wou trainer Eppinga niks van weten.

Aangekomen op Sportpark Noorderslag werd het complex kritisch geïnspecteerd door de spelers. Kort samengevat was dit de subjectieve mening: ‘Een prachtig sportpark met een goed en kort gemaaid veld. In de kantine is er een ruim aanbod en gezellig ingericht. De boxen zijn erg ruim waardoor er veel beweegruimte is. Kortom een prachtig complex met vriendelijk en behulpzame vrijwilligers!’

In de box ging de knop om bij It Twadde. Er moest vandaag resultaat geboekt worden, want van een goede seizoenstart is niet te spreken. Vanmiddag in Staphorst was de missie om een punt of misschien wel drie punten te pakken. De mannen wisten hoe nodig de punten zijn in de Reserve Hoofdklasse A.
In het begin van de wedstrijd was het aftasten door de beide ploegen. Ze wilden weten met wat voor tegenstander ze hadden te maken deze middag. Het tempo en spel lag hoog en Staphorst 2 had een aantal grote en sterke spelers in het veld. Ze hielden het veld erg breed waardoor opbouwen moeilijk was en nauwelijks lukte. Hierdoor was Harkemase Boys 2 genoodzaakt om steeds de lange bal te geven. Dit resulteerde tot een grote kans voor Auke Schievink. Deze schoot op de keeper en voor leeg goal mistte Jorrit van der Weij.

Hier moest It Twadde op voorsprong komen, maar verzuimde deze grote kans. Door een lastig laagstaand zonnetje werden de nodige foutjes gemaakt aan beide kanten. Ook de scheidsrechter zag soms een tal overtredingen die er niet waren, ondanks dat heeft de heer J.H. Strampel een prima pot gefloten. Een paar minuten voor rust kreeg Staphorst 2 de eerst grote kans van de wedstrijd. Een voorzet kwam op het hoofd van de kopsterke spits en vloog het doel in. Marco Tiemens was kansloos en verdedigers Arjen de Haan en Auke van der Wal konden niet meer dan mee springen. Een beste goal voor de thuisploeg, wat niet verdiend was want It Twadde was de bovenliggende partij.
Na rust kwamen de mannen van Harkemase Boys 2 goed uit de kleedkamer en probeerden met snelheid en druk te zetten het Staphorst 2 moeilijk te maken. Dit werkte ook en hierdoor kwamen er een tal aan grote kansen voor Harkemase Boys 2. Pier Veldman en Goitzen Nicolai kregen kans op de aansluitingstreffer, maar de bal wilde er niet in. De vaste assistscheidsrechter van Harkemase Boys 2 zag dat de leiders en trainers het ook benauwd kregen op de bank. “De 1-1 zit er aan te komen” zei hij. De trainer van Staphorst 2 zag dit ook en knikte bang.

Door Erik Storm en Sietze van Doezum in te brengen wilden leider Jouke Elzinga en trainer Sjoerd Jan Eppinga nog een punt halen uit de wedstrijd. Een paar kleine kansen kreeg It Twadde nog, maar de bal wilde niet langs de keeper van Staphorst 2. Staphorst 2 kreeg in de 75e minuut nog een grote kans op de 2-0 door een snelle counter, maar keeper Marco Tiemens pakte het schot op een katachtige reactie. In de 91e minuut ging iedereen van Harkemase Boys 2 naar voren om toch nog een punt te pakken, maar de bal viel niet goed.

In een spannende pot heeft It Twadde het Staphorst 2 erg lastig gemaakt, maar dit heeft geen punten opgeleverd. Na 90 minuten was het 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Harkemase Boys 2 kan terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd en als de mannen zo elke week voetballen dan komen de punten er echt wel. Volgende week staat een thuisduel tegen VV Winsum 2 op het programma. De aftrap is om 14:30.

 WASKEMEER 2 – HARKEMASE BOYS 3: 0-1 (Woensdag 3 oktober)

 

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.