Uitslagen en foto’s senioren zaterdag 29 september

Geplaatst op 30 september 2018 | senioren

Een minder succesvolle zaterdag voor Harkemase Boys.

De 35+ers hoefden niet in actie te komen in Augustinusga omdat ASC niet genoeg spelers op de been kon krijgen. Ook de dames hadden een vrij weekend.

 DOVO – HARKEMASE BOYS: 2 – 4
Een ‘baalmiddag’ voor het eerste elftal dat een 0-2 voorsprong verspeelde en met 4-2 verloor. Samenvatting op onze Facebookpagina.

 ORANJE NASSAU SNEEK SNEEK 2 – HARKEMASE BOYS 2: 3 – 1

It twadde mocht voor de tweede competitiewedstrijd naar Sneek afreizen om de drie punten op te halen. ONS had het betere van het spel en gaf de Boys weinig ruimte. Het ontbrak ook aan de nodige rust in het spel. Toch kwam de Boys op een 0-1 voorsprong door een mooie bal van Toby en een bekeken kopbal van Auke Schievink. Ondanks de voorsprong bleef het rommelig in het veld, versterkt door de onrust op de bank. ONS was feller en attenter. De druk op het doel van de Boys resulteerde in twee eigen doelpunten (van richting veranderende ballen) Ruststand 2-1. In de tweede helft kreeg de Boys iets meer grip op de wedstrijd en ook een aantal kansen. ONS pakte de laatste twintig minuten de draad weer op en scoorde uiteindelijk de 3-1 waarna de wedstrijd was gelopen.

 VV VEENHUIZEN 2 – HARKEMASE BOYS 3: 1 – 0

Harkemase Boys 3 ging deze zaterdag op bezoek bij VV Veenhuizen 2. Na de geflaterde verliespartij bij ONR 2 met 5-1 moest de ploeg per persoon de spiegel voor zichzelf houden en kijken wat er fout ging. Op donderdag werd er een pittige training voorbereid door trainer Appie Jaarsma om iedereen weer op scherp te krijgen. De ploeg vertrok al op tijd naar Veenhuizen, maar door een miscommunicatie stond er een auto in Zevenhuizen en deze had ook nog de spelerstas op de achterbank liggen. Daarom werd de wedstrijd een kwartiertje uitgesteld. De overige spelers die wel op het sportcomplex aangekomen waren zagen zich de ogen uit naar de bierbrouwerij en kaasmakerij die er naast stond. Desondanks had de kantine geen broodje kaas voor een aantal spelers die graag wat extra krachten wilde geven.
Het was voor beide ploegen aftasten in het begin van de wedstrijd. Beide teams had nog geen grote kans gehad in de wedstrijd. Jan Bruining viel kort na de eerst kans voor Harkemase Boys 3 net uit door knieklachten. De ziekenboeg staat al vol bij It tredde en na een gemene overtreding op Taeke Pieter van der Weij was leider Hein Veenstra weer genoodzaakt om te wisselen. De nummer 7 van VV Veenhuizen 2 kreeg geel met een donkerrandje. Een paar minuten later was het weer raak, ditmaal was Anne Stienstra het slachtoffer. Nu kreeg de nummer 7 van VV Veenhuizen 2 weer geel en kon dus vertrekken net voor rust. Uit een corner in de 45e minuut kreeg Harkemase Boys 3 de opgelegde kans voor de 0-1 na een kopbal en een paar schoten op goal, maar de bal ging er niet in.
Na de rust ging Harkemase Boys 3 meer op de aanval en dit resulteerde in een aantal grote kansen. De spitsen Rinze Kooi en Dirk Postma konden de bal niet afmaken. Daarna stond Harkemase Boys 3 tactisch niet sterk en kon ook VV Veenhuizen 2 een aantal grote kansen krijgen. Deze werden goed gepakt door keeper Geert van der Meulen. Harkemase Boys 3 wilde wel voetballen, maar kwamen niet door de verdedigen. Door een snelle counter van VV Veenhuizen 2 viel vlak voor tijd toch de onverdiende 1-0 voor de thuisploeg. Nu was It Tredde genoodzaakt om vol op de aanval te gaan. In de laatste minuut kregen ze de kans op één punt, maar Dirk Postma kopte net naast. Kort daarna floot de scheids voor het eindsignaal.
In de box was de frustratie groot bij Harkemase Boys 3. Leider Hein Veenstra was niet tevreden over de gang van zaken in zijn ploeg en daar heeft hij in zekere zin ook gelijk in. De inzet en de voorbereiding van de spelers moet en kan beter in de ploeg. Als dit op orde is dan kan de ploeg weer punten pakken.
Iedereen staat weer op scherp en deze woensdag staat de volgende tegenstander alweer op het programma. Harkemase Boys 3 speelt dan thuis om 20:00 tegen Waskemeer 2.

 SC KOOTSTERTILLE 2 – HARKEMASE BOYS 4: 1 – 1-0

Helaas geen 3 punten dit weekend voor de Bôge. Qua totaalbeeld hadden 3 punten wel terecht geweest. De eerste helft werd een mooie dieptepass door Chris voorgezet en door, de terug van weggeweest, Fokke Zuiderveld strak binnen gekopt. Kootstertille ging meer naar voren voetballen en druk zetten. Bij de opbouw van de Bôge werd helaas een bal niet hard genoeg terug gespeeld en vervolgens door de spits van de Tille afgerond. Na de gelijke stand werd in de 2de helft meerdere kansen om ‘Seep’ geholpen door Jordy. De grootste kans werd door Frans helaas stuk gelopen. Door een actie in te zetten bij een één-op-één situatie tussen hem de keeper van de Tille was de keeper beter in het maken van een keuze. Frans kwam de keeper niet voorbij. Na 90 minuten voetbal was de Tille meer dan tevreden met de gelijke stand. De Bôge hadden 3 punten kunnen hebben, maar helaas moet het dan wel ietsjes beter.

 GRIJPSKERK 4 – HARKEMASE BOYS : 7 – 1

Zelfvertrouwen it fiifde weer weg na ruime nederlaag tegen Grijpskerk.

Na de zevenklapper tegen Opende kreeg it fiifde vandaag een flinke nederlaag te verwerken. Na heel wat geregel lukte het de leiders toch om met 14 man naar Grijpskerk af te reizen. A1 was bereid wat spelers af te staan nadat ze zelf al hadden gespeeld.

It fiifde kwam echter niet op gang op het kunstgras van Grijpskerk. Na slecht uit verdedigen bracht Grijpskerk de bal opnieuw voor vanaf de flank en kopte de spits knap binnen, 1-0. Even later klopte op de andere flank een speler van Grijpskerk, Nourdin Laifaoui op snelheid en kneep naar binnen. Het schot dat volgde was houdbaar voor gelegenheids keeper Thom Hamstra maar de bal verdween in het net, 2-0.
Na wederom niet al te sterk uitverdigen stond het binnen 30 min ook al 3-0.
Voor rust deed it fiifde nog wel wat terug. Een steekbal vanaf het middenveld bereikte Richard de Jong. De Jong sprintte zijn tegenstanders eruit en alleen voor de keeper bleef de Jong koel, 3-1.

Na de rust ging it Fiifde opportunistisch spelen. Met good old Louw Wobbes in de spits. Dit gaf Grijpskerk ook meer ruimte. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Na wat spelden prikjes van it fiifde, counterde Grijpskerk naar de 4 en 5-1. Bij de 6-1 vergat de 2de helft keepende Gerard Bouwer uit te komen en kon de spits makkelijk binnen schieten. Ut fiifde kreeg nog wat schot kansjes voor Louw Wobbes en Foppe Klaas Elzinga, zonder resultaat. Een vermeende hands bal werd niet gezien door de wat verward over komende scheids. Daarna scoorde Grijpskerk ook nog de 7-1. Even later floot de scheids af. En vroeg hij aan de leider van Grijpskerk wat de eindstand was. Volgens hem was het 8-1. U verslag gever kan wellicht een goal hebben gemist, maar dacht toch echt dat het 7-1 was.

 

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.