Uitslagen en foto’s senioren zaterdag 22 september

Geplaatst op 23 september 2018 | senioren

 HARKEMASE BOYS 1 – EEMDIJK 1 : 1-1

Harkemase Boys speelde met 1-1 gelijk tegen Eemdijk, een teleurstellend resultaat voor de thuisclub. In de eindfase van de aanval was het volgens Jesse Renken onvoldoende en ook de tegengoal was onnodig.

Samenvatting en interviews op onze website.

 KOLLUM VR1 – HARKEMASE BOYS VR1 : 1-13

Een dikke overwinning tegen Kollum waarin het maarliefst 13x wist te scoren. Vooral Heleen en Melissa waren op dreef gisteren door gezamenlijk voor 11 doelpunten te tekenen. De prachtige assist van Melissa op Heleen die de 0-1 opleverde was er één uit het boekje. Yvonne Jagersma en Nynke maakten de overige 2 doelpunten.
 
Een erg goede wedstrijd van onze dames die komende woensdag alweer aan de bak mogen: uit tegen de combinatie ST Aengwirden/Akkrum die het gisteren lastig hadden tegen DWP VR: 6-1 verlies.

 HARKEMASE BOYS 2 – DZOH 2 : 1-1

Na een goede voorbereiding en beker, mocht It twadde zich klaarmaken voor de eerste competitiewedstrijd.

It twadde begon sterk, maar door zelf niet te scoren bleef het spannend op de Bosk. Het was DZOH wie als eerste scoorde. In de laatste minuut van de eerste helft kwam it twadde pas met een antwoord. Oetse Veenstra lag de bal terug op Auke van der Wal die hem keurig binnen schoot.
In de tweede helft waren de veldverhoudingen hetzelfde, maar wederom werden de kansen voor it twadde niet omgezet in een voorsprong. De uitstekend keepende Marco Tiemens zorgde ervoor dat DZOH niet nogmaals langs zij kwam.

Ondanks het veldoverwicht eindigde de wedstrijd teleurstellend in 1-1. It twadde kan zich nu klaar gaan maken voor de topper tegen ONS Sneek.

 HARKEMASE BOYS 3 – ONR 3 : 1-5

Verslaggever ter plekke bestempelt de overwinning van ONR als ‘zeer geflatteerd’. Een ongelukkige wedstrijd dus voor It Tredde die het volgende week tegen Veenhuizen 2 mogen laten zien. Laatstgenoemde begon ook met een nederlaag: 2-3 tegen Waskemeer 3.

 HARKEMASE BOYS 4 – BCV 3 : 3-0

Vanaf begin was de Bôge de bovenliggende partij. De eerste helft wisten Dennis en Luit te scoren, nadat Frans (de man van de assists deze wedstrijd) beide wist te bereiken.

BCV kon geen vuist maken. In de 2de helft werd de score door Jan Kooistra op 3-0 gezet na wederom een assist van Frans. BCV heeft geen kansen weten te creëren. Een terechte 3-0 overwinning en dus de 1ste 3 competitiepunten.

 HARKEMASE BOYS 5 – VV OPENDE 2 : 7-0

It fiifde begjint de competitie met een 7 klapper tegen VV Opende 2.

Opende begon beter aan de wedstrijd en kreeg met Berend een paar kansjes. Nadat it fiifde gewend was dat het vandaag in het wit speelde (Opende speelde in het rood), begon het ook beter te spelen. Keeper Jarnick Gjaltema van Opende was hiervan ook van de indruk. Hij liet een bal los die opgepikt werd door Pieter Hamstra. Hamstra werd vervolgens door de keeper onderuit getrokken, strafschop! Sikke Zuidema schoot beheerst binnen, 1-0. Even later kwam de teruggekeerde Nourdin Laifaoui in het strafschop in duel met zijn belager. De verdediger trapte Nourdin op de hak, strafschop! Ook deze pingel werd onberispelijk door Zuidema binnen geschoten, 2-0!.

Na rust zette it Fiifde meteen druk en kreeg Jelle Boorsma een vrije schiet kans. Boorsma schoot beheerst binnen, 3-0. Opende kwam nog wel eens bij de goal van it Fiifde. Maar doelman Ricky Smids wist zijn doel met een paar goede reddingen schoon te houden. Aan de andere kant kwam wederom Boorsma na een counter vrij voor de doelman te staan, 4-0. De 5-0 kwam op naam van de ingevallen Richard de Jong. Boorsma hield de bal voorin hoed vast en op snelheid wist de Jong goed bij te sluiten en binnen te schieten. Een 1-2-3tje tussen Rudie Schuilenburg, de Jong en Boorsma werd door laast genoemde binnen geschoten, 6-0.
De zevenklapper werd gecompleteerd door Schuilenburg. Hij kopte een corner beheerst binnen.
Opende 2 geloofde het wel en aangezien het belachelijke aanvangstijdstip van 16.00 besloot de goed fluitende Louw Wobbes af te fluiten.

 HARKEMASE BOYS 35+ – Speelronde in Rottevalle

Rottevalle – Harkemase Boys : 2-0

De 35+’ers beleefden een valse start tijdens de eerste ronde van de 35+ competitie. Nieuwkomer Rottevalle was misschien niet eens heel veel beter, maar sprong efficiënt met de kansen om. Harkemase Boys kreeg ook echt wel kansen maar Rottevalster goalie Riekele Borger bewees nog altijd een bovengemiddeld keeper te zijn.

ASC – Harkemase BOYS: 1-5

Dit keer een meer doelgerichter spelende Harkemase Boys, waarin zowel Fokke Biesma als Wopke Veenstra elk 2 keer wisten te scoren. Derde doelpuntmaker is de verslaggever even ontschoten. Wiebren of zo.

Harkemase Boys – Opende: 0-3
Een terechte nederlaag van Harkemase Boys tegen een beter spelend Opende. Er zal komende vrijdag zeker een schepje of 3 bij moeten wil de equipe van leiders De Haan en Prins nog enige kans maken op het zo gewenste kampioenschap.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.