It twadde overtuigend naar knock-out fase districtsbeker

Geplaatst op 16 september 2018 | senioren

Het tweede elftal van vv Harkemase Boys heeft op overtuigende wijze de knockout fase bereikt van de noordelijke districtsbeker. Omdat het team van Eppinga en Elzinga vorig seizoen beslag wist te leggen op een periodetitel in de reserve hoofdklasse, mocht men dit seizoen uitkomen in de bekercompetitie voor standaardelftallen. Vooraf werd uiteraard gehoopt op de dorpsderby en begrijpelijkerwijs liet de KNVB deze dan ook uit de hoge hoed komen. vv Kollum en vv Opende completeerde deze mooie regionale poule. De eerste wedstrijd speelde It Twadde uit tegen buurman Harkema Opeinde met in de geledingen vele oud-Boys spelers. Met de 1-1 einduitslag werden 2 punten verloren gezien het grote veldoverwicht van de Boys. De tweede wedstrijd werd thuis gewonnen met 3-1 tegen vv Opende. Omdat Kollum in de thuiswedstrijd verrassend onderuit ging tegen Harkema Opeinde was de opdracht voorafgaand aan de wedstrijd vv Kollum – Harkemase Boys duidelijk : er moest gewonnen worden en daar waar mogelijk met enkele doelpunten verschil. Een loodzware opgave maar met het nodige vertrouwen werd er afgereisd naar sportpark Oostenstein in Kollum.

In de eerste helft ontspon zich een spannend en spectaculair duel. Op het moment dat de koffiemachine in de kantine nog overuren voor de vele meegereisde Boys-supporters, werd er om 14:34 al voor de derde keer afgetrapt. In de 4e minuut kwam vv Kollum aan de leiding door een miscommunicatie in de achterhoede van de Boys. Een uitbraak aan de linkerzijde van vv Kollum bracht de vleugelaanvaller in stelling. Twee verdedigers van vv Harkemase Boys probeerden in een ultieme poging de mee opgestoomde spits van vv Kollum van scoren te houden. Daarbij hadden ze een derde aanvaller over het hoofd gezien. Oog in oog met keeper Tiemens werd dit buitenkansje eenvoudig benut. Een grote domper voor de equipe van Eppinga en gelegenheidsleider Tamme van der Ploeg. Dat het team wakker was geschud werd direct na de aftrap duidelijk. Een snelle aanval van vv Harkemase Boys werd uiteindelijk niet goed verwerkt door de keeper van vv Kollum die daarbij de bal in de voet schoof van Auke van der Wal. De captain zorgde dan ook direct voor de gelijkmaker. De derde aftrap betekende feitelijk een hernieuwd begin van de wedstrijd echter met dit verschil dat beide teams goed wakker waren geschud door elkaars toedoen. In het vervolg van de eerste helft bleek vv Kollum het ietwat makkelijker voetballende team. It Twadde zette hier een gezond portie werklust tegenover en was met name via de razendsnelle uitbraken aan beide zijkanten zo nu en dan levensgevaarlijk. Keeper Marco Tiemens groeide uit tot een betrouwbare sluitpost en moest enkele malen reddend optreden tegen de sluwe spitsen van vv Kollum. In de 34e komt vv Kollum toch enigszins verrassend op voorsprong. Vanuit een ogenschijnlijke buitenspelpositie wordt een aanv aller van vv Kollum vrij gespeeld en passeert de keeper in de korte hoek. Deze 2-1 tussenstand betekent tevens de ruststand.

In de tweede helft een nóg aanvallender ingesteld It Twadde. De snelle verdediger Hein Hiemstra (zoon van oud-speler Jan Hiemstra) schoof door naar het middenveld en aan de andere zijde mocht ook Toby Sietzema de verdedigende stellingen verlaten. Beiden werden ingezet als veredelde vleugelaanvallers. Simon Spinder maakte zijn rentree in het rood-wit en ondanks de achterstand leefde er toch bij de aanwezige toeschouwers dat er veel meer te behalen was deze middag. En dat bleek! In de 48e minuut scoorde Jochem van Putten zijn, achteraf bekeken, eerste treffer van de middag. Eenmaal op snelheid was deze speler de gehele middag ongrijpbaar voor vv Kollum zo ook bij dit doelpunt/ De keeper van vv Kollum werd door een steekpass verleid om ver zijn doel uit te komen om Van Putten te keren. Met een fraaie lob zorgde Jochem voor de snelle gelijkmaker in de tweede helft. Beide teams probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de tweede helft waren de Boys de bovenliggende en ogenschijnlijk ook het meest fitte team in het veld. De tussenstand op De Bosk werden uiteraard nauwlettend gevolgd en één doelpunt zou naar alle waarschijnlijkheid voldoende zijn om een ronde verder te komen. In de 76e minuut werd pinchhitter Gerben Veenstra in het veld gebracht en als extra kopsterke spits geposteerd in de toch al drukbezette aanvalslinie. De kopsterke Veenstra bewijst 5 minuten voor het einde zijn waarde door een diepe bal panklaar door te koppen op Van Putten. Op hoge snelheid verschaft hij zich wederom een vrije doortocht op de keeper van vv Kollum. Oog in oog met de keeper scoort hij de 2-3 en bekroont zich hiermee tot matchwinner. Nog enkele hectische minuten volgen in Kollum maar It Twadde blijft hierin overtuigend overeind. Omdat vv Opende zelfs nog een mooi punt weet te behalen op De Bosk, betekent dit dat It Twadde als overtuigende poulewinnaar een ronde verder gaat in deze bekereditie. Een mooie beloning voor het team en de technische staf én uiteindelijk voor de gehele vereniging.

 

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.