De Boys Beker Bus zit vol!

Geplaatst op 12 september 2018 | Algemeen

De Boys Beker Bus zit vol! Woensdag kwamen de laatste aanmeldingen binnen, waarmee de 50 plekken allemaal bezet zijn. De aanjager van dit initiatief is Martin van der Meulen (foto). We vroegen hem wat hem op het idee bracht en hoe de organisatie ging.

“De loting van de TOTO KNVB Beker was plaats op 25 augustus. Ik was zelf die dag naar Imagine Dragons en zat tijdens het concert natuurlijk mee te kijken wie Harkemase Boys geloot had. Ik zag dat de Koninklijke HFC uit de koker kwam en daarna Harkemase Boys. Mijn eerste gedachte was: ‘Shit, wat jammer… we loten een ploeg die erg wisselvallig is en bovendien een klasse hoger dan ons speelt.’

Bij een thuiswedstrijd had je misschien nog kans gemaakt, maar uit wordt het heel erg moeilijk. Helemaal zonder supporters van Harkemase Boys. Want wie gaat er op een doordeweekse dag 180 kilometer rijden? Komt bij dat in Harkema niet iedereen al vrij is om 16.00 uur.

Mijn tweede gedachte was natuurlijk: ‘Ik moet aanwezig zijn bij deze wedstrijd, maar wil niet in mijn eentje 5 uur in de trein of 2,5 uur in de auto.’

Het idee om een busreis te organiseren was dus vrij snel geboren, maar hoe doe je zoiets? Ik heb diezelfde avond direct een paar appjes de deur uit gedaan in de PR-groepsapp van Harkemase Boys, waar ik zelf ook deel van uitmaak. Het enthousiasme was direct groot en de eerste ideeën werden dezelfde avond nog uitgewerkt.

De maandag na de loting ben ik direct naar reisbureau Dalstra gefietst om een offerte op te vragen en heb via Sybrand Grasdijk contact opgenomen met de Koninklijke HFC over mijn idee. Ook zij waren direct enthousiast en wilden graag meewerken met deze actie.

Een paar dagen later werd bekend dat de wedstrijd gespeeld zou worden op dinsdag 25 september. Een tegenvaller, want veel seniorenploegen trainen op dinsdag. Via mond-tot-mond reclame wisten een aantal mensen echter al dat er een busreis zou worden georganiseerd. Voor de officiële aankondiging kon ik dus al een paar namen noteren.

Met hulp van sponsors konden we de busreis + toegangsbewijs voor het gereduceerde tarief van 10 euro aanbieden en op de dag van de aankondiging op onze website en social media stond mijn telefoon direct roodgloeiend. De bus zat binnen no-time vol!

Nu terugkomend op mijn eerste gedachte: ‘Uit kunnen we toch niet winnen van een ploeg die een divisie hoger speelt.’ Deze gedachte is nu helemaal omgeslagen natuurlijk!

Harkemase Boys komt met een bus vol supporters en er komt nog een aantal met de auto. Het belooft dus een knotsgekke avond te worden, waar we zeker kans maken om door te gaan. Voor deze avond wordt er nog van alles geregeld, want ik ben nog lang niet klaar. Het idee is om vlaggen, een confettikanon, spandoeken en wellicht nog wat extra’s mee te nemen! De resterende informatie komt een week van tevoren op de site!

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.