Eerste verlies voor Harkemase Boys bij ODIN’59

Geplaatst op 2 september 2018 | 1e elftal

Harkemase Boys reisde afgelopen zaterdag voor het derde seizoen op rij af naar Heemskerk. Waar Harkemase Boys de vorige twee wedstrijden een punt pakte tegen ODIN’59 (3-3 en 1-1), ging deze editie met 2-1 verloren.

Het was ODIN dat vanaf het begin fel aan de wedstrijd begon, maar de eerste kans was voor Harkemase Boys. In de vierde minuut bracht Berwout Beimers de bal ver in de zestien, Pier veldman kopte de bal voor, maar Robert Stelpstra kwam net tekort om de bal binnen te koppen. Niet veel later kreeg ODIN een kansje uit een corner. Milo Cremers kon bij de tweede paal inkoppen, maar de hoek was te moeilijk om voor echte dreiging te zorgen.

In de twaalfde minuut zorgde ODIN wel voor dreiging. Doelman Barry van Dijk bereikte linksback Mart Willemse met een verre worp. Die kon over de linkervleugel opstomen en legde de bal af aan spits Eelke de Graaf. De knal van De Graaf ging net naast. De Boys kwamen daarna ook beter in de wedstrijd en het spel golfde wat op en neer, zonder dat het grote kansen opleverde aan een van beide kanten.

Pas in de 23e minuut viel er weer wat gevaar te noteren. Nadat ODIN een corner had uitverdedigd, zetten de Boys weer een aanval op. De bal kwam terecht bij Veldman, die na een goede actie de bal laag voorgaf. Een speler van ODIN tikte de bal weg, die voor de voeten van Henny Bouius kwam. Die haalde hard uit, maar zag zijn schot over het doel verdwijnen via het hoofd van een ODIN-verdediger.

Een kleine tien minuten later kreeg Beimers de bal op links aangespeeld. Die dribbelde langdurig met de bal, en wist met een bekeken hoge steekbal de slim doorgelopen Bouius te bereiken. De geroutineerde Van Dijk was snel uit zijn doel, dus probeerde Bouius het met een lob. Zijn bal ging niet alleen over de doelman maar – helaas voor de Boys – ook over het doel. Dat was ook de laatste mogelijkheid van de eerste helft, en zo gingen de beide teams rusten met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft veranderde eerst weinig aan het spelbeeld. Het spel golfde ietwat chaotisch op en neer, waarbij Harkemase Boys de bovenliggende partij was. Zo was er in de 57e minuut weer een goede actie van Beimers aan de linkerkant. Hij vond met een pass Stelpstra, die het met een laag schot uit de draai probeerde. Zijn schot werd gestopt door de doelman, waarna de rebound voor de voeten van Bouius kwam. Deze lobte de bal richting de kruising, maar weer was daar de fantastisch keepende Van Dijk, die de bal tot corner verwerkte.

Daarna was het ODIN dat snel omschakelde. Nigel Hardenberg werd aangespeeld op het middenveld, die zette een één-twee op met de Graaf, mocht zo door het centrum lopen en schieten vanaf de rand van het strafschopgebied. Met een goed geplaatst schot in de linkerhoek passeerde hij Erick Jansema: 1-0. Een zware klap voor de Boys, omdat ze zowaar uit het niets tegen een achterstand aankeken.

Daarmee leek ook de wil gebroken, want de Boys kwamen steeds minder aan goed voetbal toe. Sterker nog, het was ODIN dat voor de dreiging zorgde. Bij de Heemskerkers was Ahmed al Mahdi in de ploeg gekomen en hij zorgde gelijk voor gevaar. Een aanval van ODIN over de rechterkant werd teruggelegd op Al Mahdi, maar hij kon de bal niet lekker raken waardoor die afzwaaide.

Tieme Klompe probeerde met wat vers bloed het tij te keren, maar invallers Thomas Careman en Dennis van Duinen (voor Mark Bruintjes en Johnny de Vries) konden het verschil ook niet maken.

Een kleine twintig minuten voor tijd leek ODIN de wedstrijd te beslissen. Al Mahdi kreeg aan de linkerkant de bal, die kapte naar binnen en vond in het centrum Jurjen Dikker. Dikker draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en krulde de bal knap vanaf een meter of achttien in de hoek: 2-0.

Ondanks dat Harkemase Boys niets meer wist te creëren, kwam er in de 85e minuut toch de aansluitingstreffer. Eerder werd Bouius vervangen door Kevin Mennega. Diezelfde Mennega mocht achter een vrije trap staan. Hij schoot de bal strak in, en door een lichte touchering van Stelpstra vloog de bal bij de tweede paal binnen. Daarna begonnen de Boys nog wel aan een slotoffensief, maar het was ODIN dat de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. Weer kwam er gevaar van Al Mahdi die schoot vanaf randje zestien. Jansema keerde het schot, waarna spits De Graaf vergat de rebound af te maken.

In de allerlaatste seconden werd de bal nog één keer naar voren gepompt. Beimers verlengde de uittrap van Jansema. De bal werd in eerste instantie door iedereen gemist een stuiterde door de zestien van ODIN in, waar de doorgelopen Veldman net niet goed uitkwam om de bal het beslissende tikje te geven.

Een zure nederlaag voor Harkemase Boys dus, dat weet dat het volgende keer zuiniger met de kansen om moet gaan. Dat zal dan volgende week moeten als VVOG op bezoek komt. Maar tussendoor oefent Harkemase Boys eerst aankomende dinsdag om 20.00 uur tegen Be Quick 1887.

Scoreverloop: 58. Nigel Hardenberg 1-0, 74. Jurjen Dikker 2-0, 86. Robert Stelpstra 2-1

Opstelling ODIN ’59: Barry van Dijk, Jordi Tiktak, Nickey Eekhout, Milo Cremers, Mart Willemse, Jim Hulleman, Jurjen Dikker (79/Milan Vissie), Jeffrey Klijbroek, Nigel Hardenberg (90/Mitchel Bormann), Eelke de Graaf, Thom de Vries (65/Ahmed al Mahdi)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Mark Bruintjes (69/Thomas Careman), Joris Voest, Willem Huizing, Johnny de Vries (72/Dennis van Duinen), Henny Bouius (78/Kevin Mennega), Pier Veldman, Robert Stelpstra, Berwout Beimers

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.