We gaan beginnen!

Geplaatst op 17 augustus 2018 | 1e elftal

Het seizoen van Harkemase Boys begint zaterdag officieel. Op De Bosk speelt de ploeg van Tieme Klompe thuis tegen De Dijk in de 1e voorronde van de KNVB-Beker. Het is direct ook de eerste officiële wedstrijd van Klompe en assistent Klaas Schotanus als trainersduo van Harkemase Boys.

Over De Dijk is weinig bekend. De club uit Amsterdam speelde vorig seizoen in de Tweede Divisie, maar eindigde daarin als 17e en dat betekende directe degradatie. Voorheen speelde De Dijk altijd in zondagcompetities, maar dit seizoen voor het eerst in de Derde Divisie zaterdag. Bij Harkemase Boys in de competitie dus.

Trainer van De Dijk is Kees Oostermeijer. Het is zijn eerste seizoen. Voor zo’n 25 spelers van De Dijk is het eveneens hun eerste seizoen in het wit-blauw-rood. Enkele spelers hebben in de jeugd bij een BVO gespeeld of bij andere clubs die bekend staan om hun goede jeugdopleiding, zoals Zeeburgia. Anderen komen over van bijvoorbeeld Magreb’90, de club die vorig seizoen in de Derde Divisie speelde.

Bij Harkemase Boys zijn er ook mutaties geweest in de zomer. In de selectie van dit seizoen zitten acht nieuwe spelers: Willem Huizing (rugnummer 2), Iloba Achuna (4), Joris Voest (5), Joep Jansman (6), Thomas Careman (9), Jari Slort (11), Mark Bruintjes (17) en Jochem van Putten (19).

Zij hebben de afgelopen weken hun eerste officieuze minuten gemaakt in oefenwedstrijden. Harkemase Boys speelde in de voorbereiding 3,5 vriendschappelijke wedstrijden. Op 7 juli tegen Hoogezand (7-1) en begin augustus een toernooi in Staphorst. Daarbij won Harkemase Boys met 2-1 van Staphorst, tegen HHC Hardenberg werd het 1-1. De wedstrijd tegen MASV werd na 45 minuten stilgelegd. Toen stond het 5-0 voor Harkemase Boys.

Maar deze zaterdag dus de eerste wedstrijd die echt telt. De supporters van Harkemase Boys weten wat voor mooie affiches een goed bekeravontuur kan opleveren. Thuis tegen Feyenoord, Willem II of NEC, uit tegen SC Heerenveen. Harkemase Boys heeft veel mooie KNVB-bekerwedstrijden gehad in de recente clubhistorie.

Om dit jaar weer kans te maken op een wedstrijd tegen een BVO, moet Harkemase Boys eerst op z’n minst twee voorrondewedstrijden winnen. De eerste van die twee is dus thuis tegen De Dijk. De winnaar van Harkemase Boys – De Dijk speelt komende woensdag een uitwedstrijd tegen de winnaar van Zaanlandia – Achilles’29 in de 2e voorronde. Na de 2e voorronde begint het hoofdtoernooi en dan stromen ook de BVO’s in.

Kom je zaterdag naar De Bosk om Harkemase Boys te steunen? We hopen van wel! Het is ook de eerste keer dat de nieuwe hoofdmacht van Harkemase Boys in actie komt op het hoofdveld van De Bosk. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Kijk hier voor informatie rondom de entree.

Graag tot zaterdag!

 

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.