Week met verlies, winst en gelijkspel voor Harkemase Boys

Geplaatst op 14 mei 2018 | 1e elftal

Harkemase Boys heeft er een week op zitten met drie verschillende resultaten. Vorige week zaterdag verloor de ploeg nipt van DOVO, doordeweeks werd Jong FC Groningen juist nipt verslagen en afgelopen weekend eindigde de wedstrijd tegen Jong Almere City in een gelijkspel.

DOVO – Harkemase Boys: 1-0 (1-0)

Op bezoek bij DOVO ging het begin van de wedstrijd nog gelijkop, maar na een halfuur spelen werd de thuisploeg sterker. Dat leverde kansen op, maar Harkemase Boys leek toch met een gelijke stand de kleedkamer op te zoeken. Dat lukte net niet, want in blessuretijd schoot Joey Godée de Veenendalers op 1-0.

In de tweede helft was Harkemase Boys twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar de meeste kansen waren opnieuw voor DOVO. Ook de ploeg van Gert Kruys scoorde niet meer, maar de punten bleven wel in Veenendaal en dat was terecht.

45+1. Joey Godee 1-0

Opstelling DOVO: Koen Hagelstein; Enrico Patrick, Bas Mooij, Nando Wormgoor, Mitchell de Zwart; Oussama el Azzouzi (85/Leon Toonen), Dominique Kivuvu, Roy Bakkenes (79/Ariën Bakkenes); Joey Godée, Joshua Patrick, Salim Amerzgiou (79/Nick Coster)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Kellian van der Kaap, Simon IJzerman (75/Erich Jongeling); Johnny de Vries (55/Jorco van Hezel), Dennis van Duinen, Henny Bouius; Kevin Mennega, Robert Stelpstra (68/Jan Hooiveld), Berwout Beimers

Harkemase Boys – Jong FC Groningen: 2-1 (2-0)

In de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Jong FC Groningen stond er een Harkemase Boys op het veld dat gebrand was. Dat was ook nodig, want de Groningers hadden iets goed te maken. Het begin van de wedstrijd was ontegenzeggelijk voor de Harkiten. Dat leverde in de tiende minuut de mooie openingstreffer van Kellian van der Kaap op. Een kwartier later zorgde Berwout Beimers zelfs voor de 2-0. Pas in het laatste kwartier voor rust kwam Jong FC Groningen beter in de wedstrijd, zonder grote kansen te krijgen.

Na rust gingen de Groningers met drie spelers achterop spelen en dat pakte goed uit voor de bezoekers. Erick Jansema kon een poging van David Browne nog naast tikken, maar twintig minuten voor tijd kopte invaller Tim Waterink wel de aansluitingstreffer binnen. Daarna had Harkemase Boys het lastiger, helemaal toen Jens Jurn Streutker rood kreeg. Ondanks nog wat mogelijkheden voor de Groningers vielen er geen doelpunten meer op De Bosk.

10. Kellian van der Kaap 1-0, 26. Berwout Beimers 2-0, 69. Tim Waterink 2-1

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Kellian van der Kaap, Jim de Leeuw (86/Erich Jongeling); Kevin Mennega, Dennis van Duinen, Henny Bouius; Tom Boezerooy (75/Ezra Schrijver), Robert Stelpstra (69/Jorco van Hezel), Berwout Beimers

Opstelling Jong FC Groningen: Jan Hoekstra; Tim Riksman (46/Robbert de Vos), Marijn Ploem, Lars Kramer, Kolbeinn Finsson; Kasper Oldenburger (69/Tim Waterink), Gerald Postma, Ludovit Reis, David Browne; Michael Breij, Tim Freriks

Bijz.: 81. Rode kaart Jens Jurn Streutker

Harkemase Boys – Jong Almere City: 1-1 (1-1)

De eindstand van Harkemase Boys – Jong Almere City stond al vroeg op het scorebord. De Harkiten waren in de openingsfase iets sterker en kwamen op voorsprong door een eigen doelpunt van Tarik Evre. Hij werkte een voorzet van Dennis van Duinen achter z’n doelman. Vier minuten later maakte Khalid Tadmine alweer gelijk. De spits van Almere liep weg bij Kellian van der Kaap en schoot hard raak.

In de tweede helft kregen beide ploegen weinig kansen. Harkemase Boys stond achterin prima en gaf weinig weg, maar creëerde zelf ook niet heel veel. De meest spraakmakende momenten waren twee vervelende blessures. Eerst moest Jong Almere-aanvoerder Sam Krant met een brancard naar de kleedkamer worden gebracht. Kort voor tijd kreeg Jouke Bosje een tegenvaller. De doelman maakte z’n officiële debuut voor Harkemase Boys, maar scheurde een spiertje in zijn bovenbeen en daarom kon hij niet verder. In de slotfase moest daarom Berwout Beimers het keepersshirt aantrekken. Dat deed hij zonder rare fratsen, waardoor beide ploegen een punt overhielden aan de wedstrijd.

18. Tarik Evre (e.d.) 1-0, 22. Khalid Tadmine 1-1

Opstelling Harkemase Boys: Jouke Bosje; Jesse Renken, Erich Jongeling, Kellian van der Kaap, Jim de Leeuw; Kevin Mennega, Dennis van Duinen, Henny Bouius (80/Johnny de Vries); Tom Boezerooy (60/Jan Hooiveld), Robert Stelpstra (46/Jorco van Hezel), Berwout Beimers

Opstelling Jong Almere City: Timo Plattel; Thomas Rier, Tarik Evre, Radinio Balker, Samuel Brobbey; Sam Krant (69/Arthur Ymele-Feudjio), Jelle Goselink, Julian Nak; Bernardo dos Santos (80/Mitchell Bergkamp), Khalid Tadmine, Anwar Bensabouh

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.