Harkemase Boys ondanks nederlaag zeker van lijfsbehoud

Geplaatst op 30 april 2018 | 1e elftal

Harkemase Boys was zaterdag niet opgewassen tegen de beloften van FC Twente, die met 0-3 zegevierden op De Bosk. Toch was er ook goed nieuws voor de Friezen: door de resultaten op de andere velden is Harkemase Boys verzekerd van lijfsbehoud. Volgend seizoen wordt het derde seizoen op rij in de Derde Divisie voor de Harkiten.

Het publiek zag zaterdag een duel met weinig kansen. Henny Bouius probeerde het een keer van afstand, na een mooi lopende aanval. Zijn poging ging echter hoog over.

Na een halfuur spelen kopte Jari Oosterwijk de bezoekers op voorsprong. Een voorzet van Godfried Roemeratoe werd van richting veranderd. De Friese defensie bleef staan, terwijl Oosterwijk sprintte om de bal vervolgens achter Jansema te koppen: 0-1.

In de fase daarna kreeg Jong FC Twente opnieuw een paar goede kansen. Jansema keerde de afstandspoging van Roemeratoe en stond op tijd weer op om ook de rebound van Jonathan Frimann te pakken. Op slag van rust kreeg Harkemase Boys een grote kans op de gelijkmaker. Kevin Mennega speelde een paar mannetjes uit aan de zijlijn en gaf de bal mee aan Berwout Beimers. Zijn voorzet bereikte Bouius, maar die zag zijn kopbal gekeerd worden door Nick Hengelman.

In de tweede helft was de eerste kans na tien minuten spelen voor Robert Stelpstra, die de bal aangespeeld kreeg door Kellian van der Kaap. Hengelman verkleinde zijn doel goed. Twee minuten later besliste Frimann de wedstrijd aan de andere kant. Oosterwijk verlengde een voorzet van Roemeratoe en de bal belandde bij Frimann, die vanaf een meter of tien hard raak schoot.

Bijna werd het toch nog spannend. Beimers’ schot van dichtbij werd geblokt en Stelpstra probeerde het in de rebound intuïtief met een hakje, dat net naast ging.

De slotfase was weer voor de bezoekers. Aanvoerder Delano Grootenhuis schoot een paar minuten voor tijd nog voorlangs na een fraaie aanval, maar in de blessuretijd werd het alsnog 0-3. Ramiz Zerrouki zette de aanval samen met Grootenhuis op. De poging van Grootenhuis werd tot twee keer toe gekeerd door Jansema, maar daarna was het toch Zerrouki die de eindstand bepaalde op 0-3.

Een terechte nederlaag, maar Harkemase Boys is wel verzekerd van lijfsbehoud. Het verschil met de nacompetitieplekken is dertien punten en dat is niet meer goed te maken door de concurrentie.

Harkemase Boys – Jong FC Twente 0-3 (0-1) 31. Jari Oosterwijk 0-1, 58. Jonathan Frimann 0-2, 90+3. Ramiz Zerrouki 0-3

Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Bart de Groot (41/Kellian van der Kaap), Simon IJzerman; Johnny de Vries, Dennis van Duinen, Henny Bouius; Kevin Mennega, Robert Stelpstra, Berwout Beimers

Jong FC Twente: Nick Hengelman, Godfried Roemeratoe, Henk van Schaik, Joel Felix, David Sambissa; Ramiz Zerrouki, Jonathan Frimann, Delano Grootenhuis, Rashaan Fernandes, Jari Oosterwijk, Ritchie Zinga (49/Ryan Trotman)

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.