Harkemase Boys thuis na een helft klaar met Magreb

Geplaatst op 25 april 2018 | 1e elftal

Harkemase Boys heeft dinsdagavond zonder veel problemen de inhaalwedstrijd tegen het al gedegradeerde Magreb’90 gewonnen. Op De Bosk werd het 5-1 voor de Harkiten, die het duel bij rust al beslist hadden. Door de overwinning is lijfsbehoud praktisch binnen.

Het was een leuke beginfase tussen beide teams. Het publiek had even moeten wachten, want de wedstrijd was een halfuur later begonnen. De Utrechters konden niet op tijd in Harkema zijn. Ondanks de korte warming-up voor Magreb was het eerste kwartier spectaculair. Berwout Beimers schoot Harkemase Boys na zeven minuten op voorsprong (vrije trap). In de vijf minuten daarna raakte Beimers eenmaal de lat en Dyllan Ahinful en Ismael Chibrani deden Magreb hetzelfde.

Daarna domineerde Harkemase Boys. Jens Jurn Streutker zorgde na een combinatie met Kevin Mennega voor de 2-0 en Mennega was ook de aangever bij de 3-0 van Jesse Renken.

In de laatste minuut voor rust scoorde Mennega zelf. Beimers stuurde Henny Bouius weg met een fabuleuze pass. Bouius stuitte op twee verdedigers van de bezoekers, maar die kregen de bal niet weg. Mennega profiteerde en liet Lloyd Dielingen voor de vierde keer vissen.

Aan het begin van de tweede helft was Mennega opnieuw trefzeker. Harkemase Boys wilde een strafschop na een overtreding op Beimers, maar arbiter Daan Schaper gaf aan dat de overtreding buiten het strafschopgebied was. Mennega schoot de vrije trap fraai binnen.

Het vervolg van de wedstrijd was minder aantrekkelijk. Er gebeurde weinig meer. Pas in de allerlaatste minuut bolde het net nog eenmaal, maar nu was het Magreb’90 dat scoorde. Yasin Ouja schoot een vrije trap over het muurtje de kruising in.

Harkemase Boys – Magreb’90 5-1 (4-0) 8. Berwout Beimers 1-0, 24. Jens Jurn Streutker 2-0, 39. Jesse Renken 3-0, 44. Kevin Mennega 4-0, 53. Kevin Mennega 5-0, 90. Yasin Ouja 5-1

Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Jens Jurn Streutker (57/Erich Jongeling), Bart de Groot, Simon IJzerman; Johnny de Vries (36/Tom Boezerooy), Dennis van Duinen, Henny Bouius; Kevin Mennega, Jan Hooiveld, Berwout Beimers (63/Ezra Schrijver)

Magreb’90: Lloyd Dielingen; Houssein Jabir, Yassine el Hanoudi, Dyllan Ahinful (74/Youssef el Ghazouani), Derrick Barima; Omar el Ghazouani, Yasin Ouja, Gogo Kinkela (46/Solace Uyi-Olaye); Tarik Karim (67/Jawhar Ahannach), Ismael Chibrani, Anwar Akrouh

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.