It Twadde verovert periodetitel na winst op Urk

Geplaatst op 11 maart 2018 | Algemeen, senioren

Harkemase Boys 2 heeft zaterdag door winst in de uitwedstrijd tegen SV Urk 2 een periodetitel gepakt. De ploeg van Sjoerd Jan Eppinga en Jouke Elzinga had het in eigen hand: een punt uit de laatste twee wedstrijden van de tweede periode was genoeg.

Maar It Twadde ging bij Urk niet op een gelijkspel spelen. Al vroeg in de wedstrijd werd Johnny de Vries gevloerd op de rand van het strafschopgebied. Remco van der Ploeg legde aan en schoot net naast. Aan de andere kant kwam It Twadde goed weg, nadat Urk 2 met een hard schot de paal raakte.

It Twadde laat al het hele seizoen zien dat ze thuishoren in de reservehoofdklasse. In de beginfase van de competitie leverde dat nog niet veel punten op, maar het vertrouwen bleef. Dat is zich gaan uitbetalen in punten en een mooie positie op de ranglijst. Sinds half oktober is It Twadde zelfs ongeslagen, met een ruime koppositie in de periodestand als gevolg.

Bij Urk kwam de ploeg voor rust ook weer op voorsprong. Met een verre ingooi bereikte Albert Veenstra spits Gerben Veenstra. Met een harde kopbal raakte Gerben onderkant lat. Urk was uit positie en Jorrit van der Weij kon eenvoudig de bal tegen de touwen koppen: 0-1.

In het begin van de tweede helft liet Urk zien waarom die ploeg tweede staat in de competitie. Met vloeiende aanvallen over veel schijven maakte Urk het Harkemase Boys bij vlagen lastig. Dat leverde al snel de gelijkmaker op. Geert Hemelrijk zorgde voor de 1-1.

Met die eindstand zou It Twadde periodekampioen zijn, maar de Harkiten gingen gewoon weer op zoek naar de voorsprong. Daarbij was de snelheid van Tom Boezerooy belangrijk. Het duurde echter lang voordat dat een doelpunt opleverde. Halverwege de tweede helft scoorde Jorrit van der Weij wel na een mislukt schot van Oetse Veenstra, maar de ongelukkig fluitende Pieter Maas keurde de treffer af, omdat de assistent-scheidsrechter van Urk zijn vlag omhoog stak voor buitenspel.

Nadat It Twadde een grote kans van Urk had overleefd, werd weer Tom Boezerooy in stelling gebracht. Vanaf eigen helft soleerde hij naar het Urker strafschopgebied, waar hij onderuit werd geschoffeld. Tom kon niet verder, maar het leverde wel een strafschop op. Remco schoot raak vanaf elf meter.

De overwinning kwam niet meer in gevaar en dus is de periodetitel binnen voor It Twadde. Dankzij de periodetitel plaatst It Twadde zich voor de districtsbeker voor standaardteams van volgend seizoen.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.