Alleen Jong FC Volendam scoort in duel met weinig kansen

Geplaatst op 3 februari 2018 | 1e elftal

Harkemase Boys is zaterdag in Volendam onderuitgegaan. De beloften van FC Volendam scoorden de enige goal in een wedstrijd met weinig kansen. Pas na rust brandde het duel een beetje los. Nadat Jordy Hilterman de thuisploeg op voorsprong had gezet, kreeg Harkemase Boys in de slotfase nog een paar kansen op de gelijkmaker, maar dat werd voorkomen door doelman Mitchel Michaelis.

De defensies van stonden goed en aanvallend kon geen van beide ploegen echt een vuist maken. Berwout Beimers, die bij Harkemase Boys in de spits stond, speelde prima, maar kreeg weinig hulp. Volendam speelde met veel mensen achter de bal en als Beimers de bal had, duurde het lang voordat er versterking was.

Ook voor het doel van Harkemase Boys was er weinig gevaar. De grootste kans van de eerste helft was voor Gani Meholli en die kwam, passend in de wedstrijd, met enig toeval tot stand. Een voorzet van rechtsback Mohamed Betti kwam via Kellian van der Kaap voor de voeten van Meholli. Hij schoot goed in, maar Erick Jansema kon met moeite de openingstreffer voorkomen.

Harkemase Boys werd pas kort voor rust echt gevaarlijk. Kevin Mennega deponeerde een corner op het hoofd van Erich Jongeling, die een meter of twee naast het doel van Mitchel Michaelis kopte.

Vroeg in de tweede helft was er nog een grotere kopkans voor de Friezen. Beimers zette voor vanaf de achterlijn. Pier Veldman kopte hard, maar kon net niet de goede richting meegeven. Opnieuw naast. Ook bij een schot van Beimers even later hoefde Michaelis niet in te grijpen, want weer ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Zo begon Harkemase Boys prima aan de tweede helft, maar zonder treffers. Aan de andere kant gaf Jordy Hilterman een slap waarschuwingsschot – geen probleem voor Jansema. Maar een paar minuten daarna zorgde Hilterman toch voor de 1-0. Meholli nam een corner kort op Kay Tejan en kreeg de bal direct terug. Daarop verstuurde Meholli de bal richting de tweede paal, waar spits Hilterman met een omweg naartoe was gelopen. Erich Jongeling ging onder de bal door, waarna Hilterman via de grond raak kopte.

Daarna brandde het duel pas echt los, maar nog steeds waren kansen op een hand te tellen. Toch was Harkemase Boys in de slotfase twee keer dicht bij de gelijkmaker. Ezra Schrijver mocht voor een vrije trap aanleggen vanaf een meter of 25. Michaelis tikte de bal naast. Ook de laatste grote kans was voor Schrijver. Mede-invaller Henny Bouius bracht de bal in vanaf rechts, nr3 zat mis en Schrijver haalde uit de draai hard uit. Opnieuw bewees doelman Michaelis zijn waarde voor de thuisploeg. Met zijn late reddingen zorgde Michaelis ervoor dat Jong FC Volendam de voorsprong vasthield en Harkemase Boys met lege handen terug ging naar Friesland.

Scoreverloop: 70. Jordy Hilterman 1-0

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis; Mohamed Betti, Marco Tol, Darryl Bäly, Stan Veerman; Alex Plat, Dylan Mertens (90+1/Nick Zeijlmans), Jari Vlak; Gani Meholli (81/Rodney Smorenberg), Jordy Hilterman, Kay Tejan

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Erich Jongeling, Kellian van der Kaap, Simon IJzerman; Kevin Mennega (56/Henny Bouius), Dennis van Duinen, Johnny de Vries; Yannick Kaluzi (77/Jorco van Hezel), Berwout Beimers, Pier Veldman (77/Ezra Schrijver)

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.