Goed begin Harkemase Boys aan 2018

Geplaatst op 13 januari 2018 | 1e elftal

Harkemase Boys is 2018 goed begonnen. Op bezoek bij ASWH won de ploeg van Henk Herder met 1-3. Jesse Renken bezorgde de Harkiten een vroege voorsprong met 0-2, maar voor rust deed Ismaïl Yıldırım iets terug voor ASWH. In de open tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar alleen Harkemase Boys scoorde nog eens: Yannick Kaluzi zorgde voor de beslissing.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg, die een dag eerder was teruggekomen van een trainingskamp in Spanje. Mels van Driel combineerde met Kyle Doesburg en schoot van dichtbij recht op Jansema. De doelman had zaterdag Kellian van der Kaap (19) en aanvaller Berwout Beimers (19) voor zich staan als centrale verdedigers. Bart de Groot en Jens Jurn Streutker ontbraken allebei met blessures, net als middenvelder Henny Bouius. Hun afwezigheid werd goed opgevangen, want de Friezen gaven niet veel kansen weg.

Wat ook hielp, was dat de eerste kans voor Harkemase Boys direct raak was. De ploeg was met veel mensen mee naar voren, toen een aanval leek dood te bloeden. Een afvallende bal viel echter voor de voeten van Dennis van Duinen, die zag dat rechtsback Jesse Renken al op snelheid lag. Van Duinen gaf de bal perfect mee en Renken schoot langs Doedée raak in de verre hoek.

Tien minuten later was het weer raak. Centrale verdediger Jerry Tieleman van ASWH gaf een slechte bal, bijna recht in de voeten van Pier Veldman. Die ging een een-tweetje aan met Jan Hooiveld en werd vervolgens in het strafschopgebied gevloerd door Tieleman. Jesse Renken schoot Harkemase Boys vanaf elf meter naar 0-2.

Harkemase Boys ging niet met die voorsprong de rust in, want twee minuten na de 0-2 deed ASWH iets terug. Yannick Kaluzi ging de fout in bij het meeverdedigen. Simon IJzerman schoot te hulp en probeerde de bal weg te schieten, maar hij schoot tegen Ismaïl Yıldırım op en de bal verdween achter Jansema in het doel.

De start van de tweede helft was opnieuw voor ASWH. Johnny de Vries verspeelde de bal in het strafschopgebied en ASWH-spits Peter de Lange kon uithalen. De lange goalgetter, die vorig jaar nog een keer drie keer scoorde in een wedstrijd tegen Harkemase Boys, had het vizier zaterdag niet op scherp.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft bracht Harkemase Boys de marge weer naar twee. Beimers veroverde de bal op De Lange. Hij ging de combinatie aan met Veldman, stuurde Nick Slotboom het bos in en probeerde de bal mee te geven aan Kevin Mennega. Die miste de bal, maar dat deed ASWH-verdediger David Almeida ook. Daardoor kreeg Kaluzi de bal voor de voeten en oog in oog met keeper Stef Doedée raakte hij niet in paniek. Hij maakte zijn fout van de eerste helft goed en zette Harkemase Boys op 1-3.

Slotboom was niet veel later dicht bij een aansluitingstreffer: zijn afstandsschot ketste via binnenkant paal recht in de handen van Jansema. Een gelukje voor de Friezen. Daarna redde Jansema zijn ploeg ook nog eens op een kopbal van Tieleman. In de tegenstoot kreeg Kaluzi de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit.

In de slotfase had Harkemase Boys de mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Dat gebeurde niet, want de nauwkeurigheid in de eindpass ontbrak. De overwinning was toen al binnen, dus erg was het niet.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop ontbrak de efficiëntie aan de kant van Harkemase Boys. Daar was zaterdag in Hendrik-Ido-Ambacht geen sprake van. De Friezen gaven niet veel weg en gingen zelf goed met de kansen om.

Een prima begin dus van 2018, zo’n knappe uitzege op ASWH. De ploeg van Jack van den Berg had in de laatste tien wedstrijden van 2017 slechts eenmaal verloren. Harkemase Boys neemt weer wat afstand van de onderste plekken en blijft keurig meedoen in de heel brede middenmoot.

Volgende week speelt Harkemase Boys thuis tegen DVS’33. De ploeg uit Ermelo kan ook niet klagen over de start van het nieuwe jaar: DVS won de derby op bezoek bij VVOG met maar liefst 0-6.

Scoreverloop: 12. Jesse Renken o-1, 22. Jesse Renken 0-2 (strafschop), 24. Ismaïl Yıldırım 1-2, 64. Yannick Kaluzi 1-3

Opstelling ASWH: Stef Doedée; Peter Verhoeve (58/Nick Slotboom), Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; David Almeida, Lars Bosscha (71/Akin Arslan), Mels van Driel, Jesper van den Bosch; Ismaïl Yıldırım, Peter de Lange, Kyle Doesburg

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Kellian van der Kaap, Berwout Beimers, Simon IJzerman; Kevin Mennega, Dennis van Duinen, Johnny de Vries; Yannick Kaluzi, Jan Hooiveld (81/Jorco van Hezel), Pier Veldman (90+1/Ezra Schrijver)

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.