Jan van der Bij wint Harkemase Boys Darts

Geplaatst op 9 januari 2018 | Algemeen

Jan van der Bij is de winnaar van de vierde editie van Harkemase Boys Darts. In de finale, die lang gelijk op ging, versloeg hij titelhouder Rudy van der Veen met 5-3.

Rudy van der Veen haalde net als de vorige drie edities weer de finale. Vorig jaar pakte hij zijn eerste eindzege. Ook dit jaar bereikte hij zonder veel problemen de winnaarsronde. In de poule was Rudy te sterk voor Appie Jaarsma, Marco van Kammen en Siebe Hiemstra. Vervolgens versloeg Rudy in de knock-outrondes eerst Jan Visker en toen Rinze Vlieg. In de halve finale moest Rudy het opnemen tegen z’n achterneef, André van der Veen. André bood goed tegenstand, maar Rudy won en plaatste zich voor het vierde jaar op rij voor de finale.

Daarin trof hij dus Jan van der Bij, die zo mogelijk nog meer indruk maakte in de eerste wedstrijden. Zonder ook maar een leg te verliezen behaalde Jan de halve finale. In de sterke poule hadden Sietse van der Meulen, Jelle Boorsma en Rinze Vlieg geen antwoord op het dartsgeweld van Jan. Vervolgens moesten ook Aize Land en Fokke Alma eraan geloven. In de halve finale, Jans beste prestatie tot dit jaar, was Dennis Kolthof de tegenstander. Dennis was vorig jaar verliezend finalist, maar moest dit jaar genoegen nemen met een derde plaats, want Jan van der Bij was deze keer te sterk.

In de hoogstaande finale (best of 9 legs) tussen Jan van der Bij en Rudy van der Veen gingen de eerste zes legs met de darts mee. In leg zeven lukte het Jan om Rudy te breaken. Vervolgens bleef Jan zo koel als Rob Cross. Twee keer 140 en na twaalf pijlen nog 71 over. Rudy zette de druk er nog even op, maar Jan gooide de partij in een keer uit en mag zijn naam dus voor het eerst op de trofee laten zetten.

De verliezersronde was een prooi voor Dennie Lulofs. Hij won in de finale met 3-1 van Dirk Postma. De gedeelde derde prijs ging daar naar Jilt Brouwer en Jelle Boorsma.

We danken alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren weer voor hun inzet!

Kijk hier voor meer foto’s.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.