Harkemase Boys naar finalerondes DHW Achtkarspelencup

Geplaatst op 28 december 2017 | 1e elftal

Harkemase Boys is door naar de finalerondes van de DHW Achtkarspelencup. In de poulefase wonnen de Harkiten drie van hun vier wedstrijden en dat bleek ruim voldoende.

De avond begon moeizaam voor het team van Jouke Elzinga en Hans van Deursen. De ploeg, die bestond uit Johan Groen, Geert van der Meulen, Albert Veenstra, Renze van der Meulen, Remco van der Ploeg, Toby Sietzema, Oetse Veenstra en Gerben Veenstra, kwam op achterstand tegen Oostergo. Via treffers van Remco en Albert kwamen de Boys op 2-1, maar door twee late tegendoelpunten ging de eerste poulewedstrijd verloren.

Daarna liep het beter. Drogeham, dat de avond met nul punten eindigde, werd eenvoudig aan de kant gezet: 4-1. Renze en Gerben scoorden allebei tweemaal.

Met dezelfde cijfers won Harkemase Boys van Birdaard, dat eerder nog van Oostergo had gewonnen. Renze assisteerde Gerben bij de 1-0, de rolverdeling bij de 2-0 was precies andersom. Oetse maakte de derde. Nadat Birdaard iets terug deed, bepaalde Oetse met zijn tweede goal de eindstand op 4-1.

In de laatste poulewedstrijd was Friese Boys de tegenstander. Harkemase Boys moest winnen om helemaal zeker te zijn van plaatsing voor de finaleavond, waar ook Friese Boys nog kans op maakte. De Harkiten kwamen niet in de problemen tegen de ploeg uit Kollumerzwaag. Gerben opende de score na een mooi uitgespeelde aanval, Oetse maakte de 2-0 en Gerben zorgde voor de laatste treffer.

Harkemase Boys komt zaterdag in actie in de finalerondes in Surhuisterveen. Het programma begint zaterdag om 17:00 uur. De tegenstander in de kwartfinale is nog niet bekend. Daarvoor wordt donderdagavond geloot.

Uitslagen poule B
Harkemase Boys – Oostergo: 2-3
Birdaard – Friese Boys: 2-2
Drogeham – Harkemase Boys: 1-4
Oostergo – Birdaard: 1-3
Friese Boys – Drogeham: 7-1
Harkemase Boys – Birdaard: 4-1
Oostergo – Friese Boys: 1-1
Birdaard – Drogeham: 8-1
Friese Boys – Harkemase Boys: 0-3
Drogeham – Oostergo: 1-7
 
Eindstand poule B
1. Harkemase Boys 4-9
2. Birdaard 4-7 (+6)
3. Oostergo 4-7 (+5)
4. Friese Boys 4-5
5. Drogeham 4-0

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.