Sjoerd Jan Eppinga en vv Harkemase Boys verlengen samenwerking

Geplaatst op 22 december 2017 | Algemeen, Jeugd, senioren

Sjoerd Jan Eppinga begint volgend seizoen aan zijn 10e seizoen bij vv Harkemase Boys. Hij staat dan opnieuw aan het roer bij ‘It Twadde’ en zal tevens als jeugdcoördinator aan onze jeugdopleiding verbonden zijn.

De 59-jarige trainer uit Drachten is blij dat de samenwerking wordt voortgezet. “Na een moeizaam begin hebben we de wind er goed onder bij het tweede elftal. Het is een jong en talentvol elftal en het is een geweldige uitdaging om in de Reserve Hoofdklasse te acteren met deze jeugdige selectie. We plukken nu de vruchten van de automatismen en een systematische opbouw van de conditie. De spelers kunnen nu een attractieve en aanvallende speelwijze 90 minuten volhouden tegen de vaak oudere en zwaardere tegenstanders. Ook binnen de vereniging wordt er veel meegeleefd met het tweede elftal en dat is een mooie stimulans voor dit elftal”. Sjoerd Jan Eppinga zal ook volgend seizoen weer voor deze jonge groep staan.

Sjoerd Jan zal tevens eindverantwoordelijk blijven binnen het Technisch Hart van de jeugdopleiding van vv Harkemase Boys. “Samen met Sjoerd Jan zijn we als nieuw jeugdbestuur aan dit avontuur begonnen en dat bevalt prima. Er is veel voetbal-knowhow aanwezig onder de jeugdtrainers en Sjoerd Jan is met zijn rol als zichtbare ‘jeugdcoördinator’ al niet meer weg te denken bij onze jeugd” aldus jeugdvoorzitter Lubbert Boersma.

Sjoerd Jan verklapt alvast wat van zijn ambities bij de jeugd. “Voor ons zal 2018 in het teken staan om de kennis verder te verbreden onder de trainers en verder vorm te geven aan het jeugdbeleidsplan. De beoogde KNVB certificering en het KNVB opleidingsplan voor onze  jeugdtrainers (welke start in januari 2018) zal ons alleen maar helpen om alle zaakjes nog beter voor elkaar te krijgen. Ik kan hierdoor in mijn rol als ‘jeugdtrainers-trainer’ mijn ei nog prima kwijt op het veld tussen de jeugdspelers en – trainers”.

Sjoerd Jan Eppinga gaat ook volgend seizoen de technische invulling verzorgen van de voetbalschool vv Harkemase Boys, welke dit seizoen is opgestart.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.