Groeiend Harkemase Boys gaat voor duurzame nieuwbouw!

Geplaatst op 29 november 2017 | Algemeen

De sterke groei die voetbalvereniging Harkemase Boys de afgelopen jaren doormaakt, maakt dat er al langere tijd wordt nagedacht over plannen om de huidige accommodatie uit te breiden. Het (spelende) ledenaantal is in de afgelopen seizoenen sterk toegenomen. De grote aanwas van nieuwe heren, dames maar vooral jeugdleden heeft er voor gezorgd dat er sinds het seizoen 2014/2015 een toename is geweest van ruim 35% qua aantal leden. De grote groei van de meisjes-/damesafdeling zorgt voor specifieke problemen waar Harkemase Boys een passende oplossing voor wil kunnen bieden. Daarnaast is er meer zorg (ruimte) nodig om de jeugd een omgeving te kunnen bieden waar sport en spel zorgen voor de zo noodzakelijke beweging en inspanning.

Volgens voorzitter Albertus Boonstra is er inmiddels een situatie ontstaat waarbij niet iedereen meer optimaal gebruik kan maken van de faciliteiten. “Wekelijks komen er ca. 22 teams van Harkemase Boys in actie en gemiddeld betekent dit dus 11 thuiswedstrijden. Op dit moment hebben we 6 kleedkamers en dat is echt te weinig. Gelukkig kunnen we op piekmomenten gebruik maken van de kleedkamers van de korfbalvereniging en de nabij gelegen sporthal. Maar dit is natuurlijk niet ideaal…”.

Een voorlopige bouwcommissie heeft de afgelopen maanden hard gewerkt en heeft een toekomstbestendig, stijlvol én energieneutraal bouwplan gemaakt waar we als gehele vereniging invulling aan willen geven. De uitbreiding moet naadloos aansluiten op ons bestaande en prachtige complex”. De nieuwbouw zal voor een groot deel “des Harkemase Boys” moeten plaatsvinden. Met hulp van sponsoren, leden en vrijwilligers heeft de vereniging al meerdere malen aangetoond dat het hierin heel veel kan bereiken. Deze uitbreiding moet de groei van vv Harkemase Boys kunnen opvangen en tevens ter beschikking zijn voor de gehele vereniging. Albertus Boonstra vervolgt “We willen een goed gastheer zijn voor onze tegenstanders van ons 1e elftal máár voor ons is niet minder belangrijk dat ook de jongste jongens en meisjes iedere week op een prettige manier bij de vereniging kunnen trainen en voetballen”.

Op dit moment worden er gesprekken met de politiek gevoerd om te kijken op welke wijze de vereniging hierin gesteund kan worden. Ook de energieneutrale doelstelling zal hierin een rol spelen evenals de sterke groei van het meisjes-/damesvoetbal en uiteraard die van de jeugd. “Het plaatsen van de zonnepanelen op ons clubgebouw was een bewuste start om de maandelijkse energielasten te verlagen zodat we de besparingen hierin kunnen besteden aan een duurzame oplossing van ons complex. We hebben er alle vertrouwen in dat we hierin gaan slagen” besluit Albertus Boonstra.

De plannen zullen tijdens de ledenvergadering van 8 december nader worden toegelicht. De recette van de wedstrijd Harkemase Boys – ONS Sneek zal ook in zijn geheel worden gereserveerd voor de beoogde nieuwbouw.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.