Harkemase Boys wint ook in Groningen

Geplaatst op 4 november 2017 | 1e elftal

Harkemase Boys heeft in een aantrekkelijk duel met 2-3 gewonnen bij Jong FC Groningen. Op Corpus den Hoorn zette Kevin Mennega de ploeg van Henk Herder al vroeg op 0-1 met een subtiele voetbeweging. Australisch international Ajdin Hrustic maakte met een mooie vrije trap gelijk. Na rust stond Henny Bouius weer eens op de goede plek: 1-2. Niet veel later scoorde David Browne uit een vrije trap van Hrustic. Jan Hooiveld zette Harkemase Boys met een rake kopbal voor de derde keer op voorsprong. In de slotfase leek Jong FC Groningen opnieuw langszij te komen, toen de thuisploeg een strafschop kreeg. Maar Erick Jansema keerde de inzet van Joël Donald en daardoor zegevierde Harkemase Boys voor de derde week op rij.

Al in de vijfde minuut kon Harkemase Boys voor het eerst juichen. Berwout Beimers zette voor vanaf links en Kevin Mennega, die lang in de jeugdopleiding van FC Groningen speelde, maakte technisch knap de 0-1. Uit een vrije trap van Mennega waren de bezoekers dicht bij een tweede treffer. Henny Bouius schampte de bal met z’n hoofd, waardoor Jan Hooiveld er niet meer bij kon en Jong FC Groningen met de schrik vrijkwam. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Ajdin Hrustic nam Jong FC Groningen bij de hand: de linkspoot zette de aanvallen vaak op en was met z’n goede linkerpoot belangrijk in het spel. Met die linkerpoot scoorde hij in de dertiende minuut de gelijkmaker. Na een ongelukkige handsbal van Mennega mocht Hrustic namelijk aanleggen voor een vrije trap, die hij over Jansema krulde.

Het vervolg van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. De grootste kansen waren wel voor de ploeg van Alfons Arts. Na een counter kapte en draaide spits Joël Donald zich in de Friese defensie goed vrij, maar zijn schot miste de juiste richting. Een harde poging van Hrustic even later ging net over het doel van Jansema. Aan de andere kant was Jan Hooiveld eenmaal dicht bij een treffer. Zijn afstandsschot ging een kleine meter naast.

In de spannende tweede helft kwam Harkemase Boys opnieuw vroeg op voorsprong. Een afgeslagen vrije trap van invaller Ezra Schrijver werd door Jesse Renken (doordeweeks fysiotherapeut bij de jeugdopleiding van FC Groningen) opnieuw ingebracht. Via de hoofden van Streutker, Beimers en het scheenbeen van Schrijver viel de bal voor de voeten van Bouius. De aanvoerder van Harkemase Boys raakte de bal niet goed, maar daardoor werd doelman Jan Hoekstra wel volledig verrast. De bal rolde de hoek in en Harkemase Boys stond op 1-2.

Weer duurde de voorsprong niet lang, want opnieuw mocht Hrustic aanleggen voor een vrije trap. Door een slechte organisatie in de Friese defensie stond David Browne volledig vrij bij de tweede paal. Van dichtbij schoof hij de gelijkmaker langs Jansema. Direct daarna opende Harkemase Boys weer het offensief. Kansen voor Kaluzi (gestopt door Hoekstra) en Hooiveld (geblokt) leverden nog geen treffer op, maar iedereen weet inmiddels dat de inworpen van Bouius wel vaak gevaar opleveren: deze keer werd Bouius’ ingooi met het hoofd verlengd door Beimers, waarna Hooiveld met een mooie boogkopbal over Hoekstra voor de 2-3 zorgde.

In de slotfase ging Jong FC Groningen op jacht naar de derde gelijkmaker. Een poging van Robbert de Vos ging net naast. Jansema keerde een schot van Kasper Oldenburger, maar Joël Donald was van plan om de rebound binnen te tikken. Kellian van der Kaap voorkwam dat, maar wel ten koste van een rode kaart en een strafschop. Met Donald zelf achter de bal wist Erick Jansema welke hoek hij moest hebben. En dat klopte: Jansema ging vol voor de linkerhoek en keerde de strafschop van Donald.

Daardoor wint Harkemase Boys dus voor de derde week op rij. De ploeg van Henk Herder is opgeklommen naar de vierde plek in de Derde Divisie. De verschillen zijn klein, maar de ploeg is goed op weg naar de doelstelling: zo snel mogelijk veilig spelen. Volgende week zaterdag is Harkemase Boys vrij. Dinsdag 14 november oefenen de Boys in Leeuwarden tegen de beloften van SC Cambuur en op zaterdag 18 november komt Scheveningen naar De Bosk.

Scoreverloop: 5. Kevin Mennega 0-1, 13. Ajdin Hrustic 1-1, 54. Henny Bouius 1-2, 62. David Browne 2-2, 69. Jan Hooiveld 2-3

Opstelling Jong FC Groningen: Jan Hoekstra; Tim Riksman, Kasper Larsen (46/Robbert de Vos), Marijn Ploem, Kolbeinn Finnsson; Ajdin Hrustic, Tom van de Looi, Gerald Postma, David Browne; Joël Donald, Michael Breij (76/Kasper Oldenburger)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Kellian van der Kaap, Jens Jurn Streutker, Simon IJzerman; Henny Bouius, Dennis van Duinen, Kevin Mennega (46/Ezra Schrijver); Yannick Kaluzi, Jan Hooiveld (76/Jorco van Hezel), Berwout Beimers

Rode kaart: 90. Kellian van der Kaap (Harkemase Boys)

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.