Harkemase Boys zakelijk naar zege bij Magreb’90

Geplaatst op 23 september 2017 | 1e elftal

Harkemase Boys heeft zaterdag in Utrecht met 2-0 gewonnen van Magreb’90. Tom Boezerooy zorgde vroeg in de wedstrijd met zijn eerste officiële treffer voor de 0-1. Het duurde lang voordat de wedstrijd beslist was, want de zondagclub die dit seizoen in de zaterdagafdeling actief is, hield de schade lang beperkt. In de slotfase maakte Yannick Kaluzi als invaller de bevrijdende 0-2.

Foto: PWFoto.nl

Bij Harkemase Boys was er een basisplaats voor Tom Boezerooy. De rappe vleugelspeler raakte in de voorbereiding geblesseerd. Een week geleden debuteerde hij met een invalbeurt tegen Spakenburg, nu stond Boezerooy er dus vanaf de aftrap in. Hij deed snel van zich spreken. Na een gekeerd schot van Johnny de Vries schoot Boezerooy al vroeg raak uit de rebound. Het was nog geen 0-1, want Boezerooy stond in buitenspelpositie op het moment dat De Vries zijn schot loste.

Een paar minuten later was het opnieuw raak en dit keer telde ie wel. Het slordig spelende Magreb’90 leed balverlies op het middenveld. Berwout Beimers pikte de bal op en legde de bal goed klaar in de diepte voor Boezerooy. Die was te snel voor Ilias Yagou, sneed goed naar binnen en schoof de bal onder Mounir Ouaj door in het doel.

Daarna bleef de ploeg uit Friesland de betere. Er was ook wel dreiging, maar veel uitgespeelde kansen leverde het niet op. En omdat de marge niet groter werd, bleef Magreb’90 in de wedstrijd. Toen de rust dichterbij kwam, ging de thuisploeg beter voetballen. Slordigheid in de laatste fase was de reden dat Erick Jansema zelden op de proef werd gesteld. Het dichtst bij een treffer was Anthony Berenstein. Zijn schot ging via ploeggenoot Omar El Ghazouani rakelings naast.

Vroeg na rust had Henny Bouius de wedstrijd al in het slot kunnen gooien. Een voorzet van Boezerooy viel voor de voeten van Bouius, die helemaal vrij stond in het strafschopgebied. De middenvelder raakte de bal verkeerd, waardoor zijn poging over ging. Even later leek Boezerooy opnieuw van zijn snelheid te profiteren. El Ghazouani kon hem niet bijhouden en haalde hem onderuit van achteren. Arbiter Kevin Puts stuurde hem met een directe rode kaart naar de kleedkamer.

Het duurde even voordat Harkemase Boys echt kon profiteren van het overwicht. Beimers schoot wel raak uit een corner van De Vries, maar invaller Yannick Kaluzi had daarvoor volgens Puts al een overtreding begaan. Kaluzi zelf besliste in de slotfase toch de wedstrijd. Hij zette goed druk op doelman Ouaj, die vervolgens de bal in de voeten van Kevin Mennega schoof. Mennega legde vervolgens terug op Kaluzi, die met zijn eerste officiële treffer een goede invalbeurt beloonde.

Harkemase Boys kreeg daarna nog kansen om via Kaluzi en Mennega verder uit te lopen, maar dat lukte niet. Het was voor de statistieken geweest, want de overwinning was binnen. Het bleef dus bij 0-2 en zo heeft Harkemase Boys z’n eerste zege sinds de openingswedstrijd te pakken. Na vijf duels staat de ploeg van Henk Herder in de middenmoot met twee zeges, twee nederlagen en een gelijkspel.

Volgende week komt ODIN’59 naar De Bosk. De ploeg uit Heemskerk won in de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij ONS Sneek, maar heeft daarna vier keer verloren. Harkemase Boys – ODIN’59 begint om 14:30 uur.

Scoreverloop: 12. Tom Boezerooy 0-1, 85. Yannick Kaluzi 0-2

Opstelling Magreb’90: Mounir Ouaj; Omar Boukhari, Renne Donkor (77/Denzel Prijor), Nourdin Bourazma, Ilias Yagou; Anwar Akrouh, Yasin Ouja (73/Mohamed Talih), Omar El Ghazouani; Anthony Berenstein, Osarugue Solace Uyi-Olaye (62/Ike Nanka-Bruce), Nizar Mekkaoui

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Bart de Groot, Kellian van der Kaap; Dennis van Duinen, Henny Bouius, Johnny de Vries (88/Simon IJzerman); Tom Boezerooy (83/Kevin Mennega), Jan Hooiveld (68/Yannick Kaluzi), Berwout Beimers

Rode kaart: 54. Omar El Ghazouani

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.