Ruime zege op beloften Heerenveen

Geplaatst op 21 september 2017 | 1e elftal

Harkemase Boys heeft dinsdag met ruime cijfers gewonnen van Jong sc Heerenveen. Op sportpark Skoatterwâld werd het 1-5 voor de ploeg van Henk Herder. Voor rust scoorde alleen Karel IJzerman, na rust ging het hard. Tom Boezerooy, Henny Bouius, Yannick Kaluzi en Jan Hooiveld waren allemaal trefzeker. Tussendoor deed Joshua Sanches iets terug.

Het regende kansen voor Harkemase Boys in de openingsfase, maar het vizier van de bezoekers stond nog niet op scherp. Na een klein halfuur was het wel raak. Karel IJzerman legde aan voor een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Door niemand aangeraakt viel de bal bij de tweede paal in het doel, 0-1. In de slotfase van de eerste helft werden de talenten van sc Heerenveen iets gevaarlijker, maar zonder het Jouke Bosje erg moeilijk te kunnen maken.

De ploeg van Henk Herder kwam ijzersterk uit de kleedkamer. Jan Hooiveld lanceerde Tom Boezerooy, die met zijn snelheid niet meer te achterhalen was voor de defensie. Boezerooy legde koeltjes de 0-2 achter de ingevallen Trevor Doornbusch. Tien minuten later legde Hooiveld vanaf de achterlijn terug op Henny Bouius, die met een balletje achter het standbeen afrondde.

Na een uur spelen speelde Jong sc Heerenveen de 0 van het scorebord. Het lukte Harkemase Boys niet om een corner weg te werken. Toen de bal voor de voeten van Joshua Sanches viel, nam hij de bal fraai aan en schoot vervolgens uit de draai raak. In de slotfase liep Harkemase Boys alsnog verder uit. Kellian van der Kaap gaf goed mee aan de diepgaande Hooiveld. Die gaf daarna z’n derde assist van de avond, door oog te hebben voor Yannick Kaluzi. In de slotfase pikte Hooiveld, na weifelend ingrijpen door de Heerenveendefensie, ook zelf nog een goaltje mee.

Scoreverloop: 29. Karel IJzerman 0-1, 47. Tom Boezerooy 0-2, 57. Henny Bouius 0-3, 61. Joshua Sanches 1-3, 79. Yannick Kaluzi 1-4, 86. Jan Hooiveld 1-5

Opstelling Jong sc Heerenveen: Jan de Boer (46/Trevor Doornbusch); Brian Bor (46/Cain Seedorf), Viktor Bánki, Žan Luka Kocjančič, Jamal Amofa; Joshua Sanches (61/Jakub Wrześniak), Júlíus Magnússon, Tristan Borges (46/John Iredale); Jesse Oliekan (81/Aleksander Palamar), Jizz Hornkamp, Ivan Rako

Opstelling Harkemase Boys: Jouke Bosje; Jesse Renken, Jens Jurn Streutker (46/Kellian van der Kaap), Erich Jongeling, Karel IJzerman; Simon IJzerman (46/Henny Bouius), Jan Hooiveld, Dennis van Duinen (61/Jim de Leeuw); Tom Boezerooy, Yannick Kaluzi, Jorco van Hezel (61/Kevin Mennega)

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.