We zijn weer los (JO9-2 wint in en tegen Zwaagwesteinde)

Geplaatst op 2 september 2017 | Algemeen, Jeugd

Eindelijk, we zijn weer los! Een nieuw seizoen, waarin dit jaar voor de spelers van JO9-2 (zeg maar F2) maar ook trainers vele zaken nieuw zijn. Van een gloedjenieuw tenue tot spiksplinternieuwe spelregels en natuurlijk een nieuw team.

Voor de tweede-jaars was dit vooral even wennen: waar ze vorig jaar in mochten gooien moest er nu worden ingedribbeld/gespeeld en dat op een veld wat meer dan 2x zo klein was. Na 10 minuten was er ook nog een korte break en ipv een scheidsrechter stond er nu een ‘wedstrijdbegeleider’ in het veld. Tegenstander Zwaagwesteinde F3 had haar zaakjes echter keurig voor elkaar, zodat het voornamelijk ging om waarvoor we naar De Westereen waren gekomen: namelijk gewoon een leuke pot voetballen.

Dit was dan ook niet tegen dovemansoren gezegd, zo bleek vanochtend al snel. Daar waar de heren trainers nog koortsachtig een ingewikkeld tactisch concept hadden uitgedokterd, liet F2 zien dat het al lang in staat is om positie te houden (ook op een kleiner veld), het veld breed te houden en daar ook gebruik van te maken. Achterin hielden Jeffrey en Sietse alles tegen, en anders was daar nog altijd keeper Jorn. Maar zelfs hij was niet opgewassen tegen het kiezelharde schot van dichtbij. Gelukje hierbij was dat Harkemase Boys via Daniël, Tristan en Martin al 3x had gescoord, en na de tegentreffer kwamen hier nog 3 bij.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar dan met Jeffrey op goal. Nu was het de beurt aan o.a. Siebe, weer Martin en Sietse om te scoren. Eindresultaat: 1-11, 7 moe maar voldane strijders en 2 tevreden trainers die blij zijn dat we weer los zijn.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.