Harkemase Boys wint eerste oefenduel voor eigen publiek

Geplaatst op 12 augustus 2017 | 1e elftal

Harkemase Boys heeft z’n eerste oefenduel voor eigen publiek gewonnen. Op De Bosk werd het 2-0 tegen Flevo Boys. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong, nadat Flevo Boys-speler Tomas Boer een voorzet van Pier Veldman achter z’n eigen doelman werkte. In de tweede helft, die leuker was dan de eerste, verdubbelde Berwout Beimers de score.

Het was de eerste oefenwedstrijd van Harkemase Boys in blok 2 van de voorbereiding. Na het vroege eigen doelpunt van de eersteklasser domineerde Harkemase Boys met veel balbezit, maar de ploeg van Henk Herder werd zelden gevaarlijk. Daarvoor was het spel te slordig. Kansjes voor Beimers (twee keer met het hoofd) en Renken misten de juiste richting of waren te slap. De bezoekers uit Emmeloord waren in de omschakeling een keer dicht bij de gelijkmaker: na een lange bal van Boer verscheen Frank Post vrij voor Erick Jansema. De keeper kwam goed uit en versperde Post de weg.

In de tweede helft, met zes wijzigingen in de ploeg, scoorde Harkemase Boys opnieuw snel. Pim Withaar, die net was ingevallen bij Flevo Boys, wilde de bal terugspelen op zijn doelman Fariz Mesud, maar Beimers was scherp en kon onderscheppen. Na een kapbeweging was Mesud geklopt en zorgde de van Hardegarijp overgekomen Beimers voor 2-0. De Friezen speelden in de tweede helft beter. Het tempo lag iets hoger, passes waren zorgvuldiger en dat leidde ook tot meer kansen. In de afronding waren Jan Hooiveld en Ezra Schrijver in hun eerste minuten van het jaar nog niet scherp. Het bleef daarom bij 2-0.

Komende dinsdag oefent Harkemase Boys opnieuw. Dan staat er een uitwedstrijd tegen Staphorst op het programma. Op sportpark Het Noorderslag komt Harkemase Boys oude bekenden Jan Vlap, Heine Uuldriks en Ewald Koster tegen. Staphorst – Harkemase Boys begint dinsdag om 20:00 uur.

Scoreverloop: 11. Tomas Boer (e.d.) 1-0, 55. Berwout Beimers 2-0

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema (46/Jouke Bosje), Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker (46/Kellian van der Kaap), Jim de Leeuw (46/Karel IJzerman), Dennis van Duinen, Simon IJzerman (46/Johnny de Vries), Berwout Beimers (62/Jorco van Hezel), Pier Veldman (62/Ezra Schrijver), Yannick Kaluzi (46/Kevin Mennega), Henny Bouius (46/Jan Hooiveld)

Opstelling Flevo Boys: Fariz Mesud, Arnoud Post, Lars Klijnstra (69/Roelof Strikwerda), Roelof Strikwerda (46/Bjorn Adams), Richard Scholten, Maarten Mesu (46/Aron Strengholt), Tomas Boer (46/Pim Withaar), Ivar Span, Jarno van der Wal (61/Timon Rorije), Frank Post, Madih Doufikar

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.