Harkemase Boys verrast in Lisse

Geplaatst op 24 mei 2017 | 1e elftal

Harkemase Boys is de finale van de nacompetitie begonnen met een verrassende uitzege op FC Lisse. Op sportpark Ter Specke was de thuisploeg de betere ploeg, maar de Friezen toonden zich effectiever. Na een vroege 0-1 door Henny Bouius, maakte Rowdy van der Putten vanaf de stip al snel gelijk. Na een halfuur begon de druk van FC Lisse steeds groter te worden, maar Harkemase Boys hield stand. In de slotfase van de wedstrijd kregen ook de Friezen een strafschop. Oebele Schokker schoot Harkemase Boys vanaf de stip naar de overwinning.

Met dezelfde elf spelers als afgelopen zaterdag tegen UNA trad Harkemase Boys aan op sportpark Ter Specke. In een aftastende openingsfase, die niet goed maar wel leuk was, lag er af en toe ruimtes op de flanken. Na vijf minuten leverde dat een corner op voor Harkemase Boys. Oebele Schokker bereikte daaruit Bart de Groot, die zijn schot gekeerd zag worden door Tim Orlowski, maar de rebound was voor Henny Bouius, die van dichtbij voor 0-1 zorgde.

Vier minuten later was het alweer gelijk na een misverstand tussen Jesse Renken en Erick Jansema. De rechtsback speelde de bal terug op zijn doelman, maar iets verder naar buiten dan waar Jansema op had gerekend. Koen Fokkema was er als de kippen bij en kon alleen gestopt worden met een overtreding. Geel voor Jansema en de bal op de stip. Rowdy van der Putten, die eerder dit seizoen al met Jong SC Cambuur tegen Harkemase Boys had geoefend, schoot raak vanaf elf meter.

Het duurde even voordat FC Lisse echt op jacht ging naar de voorsprong, maar Harkemase Boys speelde zelf te slordig om nog gevaarlijk te worden voor het doel van Orlowski. De keeper, die in 2009 nog met Rijnsburgse Boys tegen Harkemase Boys keepte in de kampioenscompetitie, had alleen moeite met de luchtmacht van de Friezen bij corners. Het leverde geen treffers op. In het laatste kwartier voor rust begon FC Lisse aan te zetten. Linksback Justin Valk vond Fokkema, die recht in de handen van Jansema schoot. Op slag van rust was de thuisploeg opnieuw tweemaal dichtbij. Eerst haalde Streutker een bal van de lijn na een van richting veranderd schot van Martin van Eeuwijk en kort daarna schoot Fokkema hard over. Dat deed de linksbuiten na een subliem passje van Van Eeuwijk.

Na rust bezorgde Van Eeuwijk de bezoekers nog meer zorgen. Hij stond aan het eind van een mooie aanval over meerdere schijven, maar kwam net te laat om de bal de goede richting mee te geven. Kort daarvoor was al een doelpunt van FC Lisse afgekeurd wegens duwen en even later gebeurde dat opnieuw, toen omdat schutter Rik Vermeulen buitenspel stond.

Harkemase Boys leek rijp voor de slacht, maar het duel nam plotseling een andere wending. Robert van Boxel verspeelde de bal aan Heine Uuldriks, die meegaf aan Oebele Schokker. De aanvoerder werd binnen het strafschopgebied naar de grond getrokken door Tom Zoontjes, waardoor arbiter Puts voor de tweede keer deze avond naar de stip moest wijzen. Schokker ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-2.

In de spannende slotfase waren er nog kansen voor invaller Steven Olsthoorn en opnieuw Van Eeuwijk, maar beide spelers stuitten op Erick Jansema. Harkemase Boys hield de 1-2 vast en ging met een onverwacht goede uitgangspositie weer terug naar Friesland. De ploeg van Henk Herder zal zelf maar al te goed beseffen dat het nog lang niet is gespeeld, want in de eerste ronde gebeurde Harkemase Boys thuis tegen UNA hetzelfde als FC Lisse nu. Toen liep het uiteindelijk goed af voor Harkemase Boys en mede daarom zal ook FC Lisse nog alle vertrouwen houden in een spannende return.

Die return begint zaterdag om 14:30 uur op De Bosk. Harkemase Boys zal het in die wedstrijd moeten doen zonder Heine Uuldriks. De naar Staphorst vertrekkende spits pakte dinsdagavond zijn tweede gele kaart van de nacompetitie en is daarom geschorst.

Het is duidelijk dat Harkemase Boys zaterdag alle steun goed kan gebruiken in de strijd voor promotie naar de Tweede Divisie. We roepen iedereen op om naar De Bosk te komen en en Harkemase Boys te steunen in de return tegen FC Lisse! Mei ús allen binne wy ien. Come on the Boys!

Scoreverloop: 6. Henny Bouius 0-1, 10. Rowdy van der Putten 1-1 (strafschop), 80. Oebele Schokker 1-2 (strafschop)

Opstelling FC Lisse: Tim Orlowski, Niels Buijs, Robert van Boxel, Tom Zoontjes, Justin Valk, Lars Rauws, Martin van Eeuwijk, Boyd Stevens (72/Kevin van der Zwet), Rik Vermeulen, Rowdy van der Putten (69/Steven Olsthoorn), Koen Fokkema (85/Murat Önal)

Opstellnig Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Bjorn Adams, Simon IJzerman, Oebele Schokker, Klaas Schotanus, Matthijs Hardijk (67/Jorco van Hezel), Heine Uuldriks, Henny Bouius

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.