Tweeluik tegen FC Lisse voor promotie

Geplaatst op 22 mei 2017 | 1e elftal

Na de zege van afgelopen zaterdag op UNA, wacht Harkemase Boys nu een tweeluik tegen FC Lisse voor een plek in de Tweede Divisie 2017/2018. Dinsdag om 20:00 uur is de eerste ontmoeting in Lisse, zaterdag om 14:30 uur de return op De Bosk.

FC Lisse was in de vorige ronde veel te sterk voor Dongen, de nummer drie van de Derde Divisie zondag. Daar zag het na één helft voetballen nog niet naar uit. Afgelopen woensdag stond Dongen na 45 minuten namelijk met 2-0 voor. Daarna begon de comeback van FC Lisse. In een helft maakte de ploeg van Robbert de Ruiter het karwei in feite af, want na 90 minuten was het 2-5. Rowdy van der Putten scoorde drie keer in de laatste tien minuten. Dankzij die ruime zege kon De Ruiter afgelopen zaterdag in de return enkele spelers rust geven. Alsnog won FC Lisse: 2-1, ondanks opnieuw een achterstand.

Harkemase Boys elimineerde UNA in de eerste ronde. De nummer vijftien van de Tweede Divisie won woensdag nog met 0-1 op De Bosk, maar dankzij goed spel reisden de Friezen zaterdag toch met een goed gevoel af naar Veldhoven. De hoop op een goed resultaat bleek niet ijdel: Harkemase Boys won met 1-3 en plaatste zich daarmee ook voor de finales van de nacompetitie.

Daarin is competitiegenoot FC Lisse dus de tegenstander. Tijdens het reguliere seizoen deelden de twee ploegen elk een keer een pak slaag uit. In september, een maand waarin Harkemase Boys geen wedstrijd won, was FC Lisse met liefst 1-5 te sterk op De Bosk. Twee maanden geleden waren de rollen in Lisse omgedraaid: toen was Harkemase Boys met 0-3 de winnaar.

Nu treffen de ploegen elkaar dus op een moment waarin beide teams in vorm lijken. FC Lisse lijkt favoriet: de ploeg eindigde als tweede in de Derde Divisie en kan dinsdag aantreden met veel uitgeruste spelers. Toch heeft Harkemase Boys dit seizoen meerdere keren aangetoond te kunnen stunten, zelfs afgelopen weekend nog.

Op voorhand dus een mooi affiche! We zien jullie graag dinsdagavond op sportpark Ter Specke om Harkemase Boys te steunen. En anders natuurlijk sowieso bij de return op De Bosk, aanstaande zaterdag!

Come on the Boys!

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.