Harkemase Boys onderzoekt KNVB-certificering jeugdafdeling

Geplaatst op 17 mei 2017 | Algemeen, Jeugd

In navolging van Blauw Wit ’34 en ONS Sneek wil ook de jeugdafdeling van Harkemase Boys proberen om een erkende KNVB-certificering te behalen. Aan het einde van dit voetbalseizoen worden gesprekken met de KNVB gevoerd en zal bekeken worden op welke manier de vereniging dit kan aanpakken en wat het mogelijke tijdspad zal zijn. Indien deze certificering wordt behaald, mag Harkemase Boys zich een “lokaal gecertificeerde KNVB-jeugdopleiding” noemen.

Deze certificering zorgt ervoor dat belangrijke onderdelen binnen de jeugdafdeling op een goede manier moeten worden ingevuld. Deze onderdelen zijn onder meer de organisatie, het (technisch) kader, teams, faciliteiten en het complex.

Volgens Annemarie van der Meer, bestuurslid jeugdzaken, is het een ambitieuze maar logische stap in de verdere ontwikkeling en opbouw van de nieuwe jeugdafdeling: “We willen proberen om alle leermomenten van de afgelopen periode door te vertalen naar praktische handvatten en heldere afspraken.”

De KNVB heeft de afgelopen periode ook duidelijk kenbaar gemaakt dat de kwaliteit van de jeugdafdeling ook invloed heeft op de licentie-eisen waar we als Derdedivisionist mee te maken krijgen. Harkemase Boys denkt hiermee dat er door de jeugdafdeling optimaal gebruik kan worden gemaakt van de aanwezige faciliteiten (rondom het eerste elftal). Bestuurslid Sippe Heeringa voegt toe: “Het is voor een kleine vereniging als Harkemase Boys soms best een uitdaging is om praktisch om te blijven gaan met het hoge niveau van ons eerste elftal, maar in dit geval is dit hoge niveau juist een voordeel. Heel veel voorwaarden die nodig zijn voor deze certificering hebben we, soms onbewust, al jaren voor elkaar!”

De certificering past ook zeer zeker in het ambitieuze jeugdbeleidsplan (2017-2020) waarbij is uitgesproken om de jeugdafdeling structureel een kwaliteitsimpuls te geven middels onder meer het opleiden van eigen jeugdtrainers tot gediplomeerde trainers. Van der Meer: “We zien enkele goede voorbeelden van clubs om ons heen die hier jaren terug al mee zijn begonnen. Wij denken dat we als Harkemase Boys ook deze weg moeten bewandelen. Plezier en prestatie gaan daarbij prima samen!”

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.