Harkemase Boys door na bekerthriller

Geplaatst op 25 augustus 2016 | 1e elftal

Het woord thriller is soms een wat overdreven term om een wedstrijd te omschrijven, maar dat was woensdag wel een terechte omschrijving. Na een zenuwslopend bekerduel heeft Harkemase Boys zich ten koste van Magreb’90 geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker. Na 90 minuten was het 3-3, na verlenging was het 5-5 en in de strafschoppenserie vocht Harkemase Boys zich – net als in de wedstrijd – terug van een achterstand. Dit is er eentje om nooit weer te vergeten.

Foto: PWFoto.nl

Het duel begon dramatisch voor de bezoekers, die al om 14:00 uur waren vertrokken uit Harkema. Na een minuut voetballen schoot Ismail Chibrani van afstand fraai de 1-0 binnen. Het was toen al duidelijk dat Harkemase Boys geen gemakkelijke wedstrijd tegemoet zou gaan. Magreb’90 speelde met ontzettend veel energie en met name de spelers op de flanken waren bij vlagen niet te houden. Toch maakte Harkemase Boys, uit zo’n beetje de eerste kans van de wedstrijd, weer gelijk. Bjorn Adams bereikte Matthijs Hardijk met een lange bal. Net als afgelopen weekend kapte Hardijk z’n mannetje uit, om vervolgens met links raak te schieten. Doelman Belhadj was kansloos.

Het betere spel bleef van de thuisclub komen. Na een goede actie van Chibrani op links kon Demirci van dichtbij de verdiende 2-1 binnenschieten. Verdedigend had Harkemase Boys moeite met de behendige aanvallers van Magreb’90, die veel van positie wisselden. Aanvallend kregen de bezoekers ook geen voet aan de grond. De gelijkmaker op slag van rust was daarom een grote meevaller. Na een corner haalde Simon IJzerman uit. De bal werd niet goed verwerkt door de Magreb-defensie, waardoor invaller Arton Musliu in de rebound eenvoudig raak kon schieten.

Na rust was er nog geen teken van vermoeidheid bij Magreb’90. De thuisclub hield Harkemase Boys bijna de gehele tweede helft onder druk. Met name vleugelspeler Jawad Bellahsan was een plaag voor de verdediging van de Friezen. Gelukkig voor de ploeg van Henk Herder stond het vizier van Bellahsan niet op scherp, waardoor het lang 2-2 bleef. Musliu had tien minuten voor tijd plotseling de 2-3 op zijn schoen, maar hij schoot naast. Niet veel later scoorde Chibrani aan de overkant. Een fantastische uithaal vanaf een meter of 25 viel achter Jansema in het doel. In de blessuretijd maakte Musliu zijn gemiste kans goed. Aan mooie goals geen gebrek woensdagavond in Utrecht: Musliu krulde de bal prachtig over Belhadj.

Aan de verlenging begon Harkemase Boys uitstekend. Omar Boukhari beging net buiten het strafschopgebied een overtreding op Arton Musliu. Vrije trap voor Harkemase Boys en Oebele Schokker achter de bal. Het paste precies: via onderkant lat stuiterde de bal net achter de lijn en dus was het 3-4. In de laatste minuut voor de rust in de verlenging leek Harkemase Boys het duel te beslissen. Een perfect uitgevoerde via Renken, Schokker en Hardijk werd afgerond door Uuldriks.

Harkemase Boys moest in de laatste vijftien minuten een voorsprong van 3-5 verdedigen. Binnen tien seconden na de aftrap van de helft van de verlenging maakte Magreb’90 het alweer spannend. Magreb’90 stuurde verdediger Emilio Samsey mee naar voren en die scoorde op aangeven van Bellahsan direct. Vijf minuten later was het alweer raak: Chibrani met zijn derde van de avond. Zo stond het na 120 minuten voetballen in Utrecht 5-5 bij Magreb’90 – Harkemase Boys. Een onwaarschijnlijk scenario en de strafschoppen moesten nog komen.

Die strafschoppenserie begon niet goed voor Harkemase Boys. Michiel Belhadj pakte de elfmeter van Oebele Schokker. Samsey (Magreb), Schotanus (HB), Ouja (Magreb) en Musliu (HB) schoten vervolgens raak, maar Cairo schoot namens de thuisploeg tegen de paal. Alles weer gelijk. De piepjonge Hardijk schoot raak namens de bezoekers, Bellahsan bleef koel en zorgde voor 3-3 in de strafschoppenserie. In de laatste beurt schoot Bjorn Adams beheerst raak namens Harkemase Boys. Chibrani nam onder druk zijn verantwoordelijkheid bij de thuisploeg. De man die in de wedstrijd drie keer scoorde, miste nu. Beter gezegd: Erick Jansema keerde de strafschop van Chibrani. Daarmee groeide de doelman uit tot held van de strafschoppenserie.

De meegereisde supporters hebben een van de mooiste uitwedstrijden van Harkemase Boys in de recente geschiedenis meegemaakt. Driemaal op achterstand, in de blessuretijd toch weer op gelijke hoogte, een comfortabele voorsprong in de verlenging weggegeven, maar vanaf de stip toch de zege binnenhalen! Daardoor plaatst Harkemase Boys zich als één van de 29 amateurclubs voor het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker. Ook de 35 profclubs doen direct mee in de eerste ronde. De loting voor die eerste ronde is zaterdagavond.

Scoreverloop: 1. Ismail Chibrani 1-0, 17. Matthijs Hardijk 1-1, 28. Tolga Demirci 2-1, 45+2. Arton Musliu 2-2, 84. Ismail Chibrani 3-2, 90+2. Arton Musliu 3-3, verlenging, 93. Oebele Schokker 3-4, 105. Heine Uuldriks 3-5, 106. Emilio Samsey 4-5, 111. Ismail Chibrani 5-5

Harkemase Boys w.n.s. (3-4)

Opstelling Magreb’90: Michiel Belhadj, Omar Boukhari, Emilio Samsey, Luidjino Hoyer, Rachid Maamri (95/Yassin Ouja), Alfred Mensah (91/Soeremly te Vrede), Bjorn Purperhart, Tolga Demirci, Ismail Chibrani, Soufian Reclaoui (90/Giovanni Cairo), Jawad Bellahsan

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong (63/Stefan Korf), Erich Jongeling, Bjorn Adams, Simon IJzerman, Oebele Schokker, Henny Bouius (46/Klaas Schotanus), Matthijs Hardijk, Heine Uuldriks, Ezra Schrijver (40/Arton Musliu)

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.