Dames bezorgen Zevenhuizen eerste nederlaag

Geplaatst op 29 februari 2016 | Algemeen, dames

Harkemase Boys VR1 heeft afgelopen zaterdag met 1-3 gewonnen op bezoek bij Zevenhuizen VR1. De thuisploeg had dit hele seizoen nog geen punt verloren (18 uit 6), maar moest toch duidelijk haar meerdere erkennen in de dames uit Harkema. Zo is Harkemase Boys VR1 bezig aan een fraai seizoen en de ploeg doet zelfs nog helemaal mee in de titelstrijd.

In Zevenhuizen, net onder Leek, tussen Marum en Roden, stond het bij rust nog 0-0. Toch wisten de Harkemase dames dat er iets viel te halen, want het lukte de thuisploeg niet om het Harkemase Boys VR1 erg lastig te maken. Binnen een kwartier in de tweede helft scoorde Heleen van Houten tweemaal en een stuntje leek in de maak.

De overwinning was echter nog lang niet binnen. Een paar minuten later kwam Zevenhuizen terug tot 1-2 en tien minuten voor tijd gaf de scheidsrechter zelfs een strafschop aan de thuisploeg. Doelvrouw Wendy Veenstra keerde de penalty en hield daarmee de voorsprong vast voor de Harkiten. In de slotfase moesten de dames verder met een speelster minder na een gele kaart (10 minuten tijdstraf). Dat deerde niet, want Laura Samuels zorgde voor de 1-3 en besliste daarmee het duel.

Door de zege is Harkemase Boys VR1 nu Zevenhuizen VR1 gepasseerd op de ranglijst. De dames uit Harkema staan tweede op twee punten achterstand van GSVV VR1. Zevenhuizen heeft weer twee punten minder dan de Harkiten, maar met nog een paar wedstrijden tegoed. De titelstrijd is nog lang niet beslist. Over twee weken staat Harkemase Boys VR1 – Zevenhuizen VR1 op het programma en ook GSVV VR1 komt nog naar De Bosk.

12 maart 13:30 uur Harkemase Boys VR1 Zevenhuizen VR1
2 april 10:00 uur The Knickerbockers VR6 Harkemase Boys VR1
16 april 12:30 uur TLC VR1 Harkemase Boys VR1
23 april 13:30 uur Harkemase Boys VR1 GSVV VR1

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.