Willem Brouwer volgend seizoen hoofdtrainer bij Harkemase Boys

Geplaatst op 21 december 2011 | 1e elftal

HARKEMA – Harkemase Boys heeft voor de komende twee seizoenen Willem Brouwer (48) vastgelegd als hoofdtrainer. De Drachtster, die bezig is met zijn vierde seizoen als hoofdtrainer bij Flevo Boys, was zeer content met zijn aanstelling in Harkema,,Je hebt altijd een bepaalde ambitie als je je trainersdiploma haalt en in mijn ogen is Harkemase Boys de mooiste club van het noorden dus ik ben hier erg blij mee.’’ Lees verder…

De huidige trainer van Flevo Boys was eerder van 1998 tot en met 2002 speler bij Harkemase Boys toen de Harekieten hun eerste schreden in de hoofdklasse maakten. ,,Dat was in de beginjaren met veel jongens uit Harkema zoals Jan-Harm Schippers, Alwin Kooistra, Gerrie van den Bosch, dat soort jongens, dat was een fantastische periode’’, aldus Brouwer. ,,Daarom hebben de Boys bij mij altijd een speciaal plekje gehouden.’’

Na zijn actieve voetbalcarrière bij onder meer Telstar, SC Heerenveen, FC Emmen, Veendam en dus Harkemase Boys was Brouwer in het seizoen 2003-2004 een jaar assistent-trainer op De Bosk onder Sjoerd-Jan Eppinga. De man die het eerste grote succes met Harkemase Boys in de hoofdklasse behaalde met het kampioenschap in 2003.

Dit duo wordt weer herenigd want Eppinga (53) is volgend seizoen assistent-trainer. ,,De cirkel is rond zoals ze dat zo mooi zeggen’’, vertelt Brouwer. Zijn toekomstige assistent-trainer beaamt dit. ,,Dit is de bekende trein die langskomt’’, glimlacht Eppinga. Die weet zich het laatste autoritje nog te herinneren toen de beide Drachtsters in mei 2004 voor het laatst vanuit Harkema naar hun woonplaats reden.

,,Ons dienstverband was toen afgelopen en bij de Citroengarage in Drachten heb tegen Willem gezegd: Dit avontuur gaan we nog een keer samen aan maar dan andersom’’, vertelt de huidige trainer van Blauw-Wit. ,,Die hectiek is prachtig om mee te maken.’’ Brouwer en Eppinga wonen overigens 100 meter bij elkaar vandaan op de Korenmolen in Drachten met om de hoek Henk de Jong als nieuwe buurman.

Gebruik Facebook om te reageren...

Deel De Boys met je vrienden...

Comments are closed.